Legjobb kerékpáros útvonalak Európában

Sokak kedvelt időtöltése a kerékpározás. Szerencsére egyre bővül a kifejezetten kerékpáros útvonalak száma, hazánkban és Európában egyaránt. Most összeszedtünk egy pár bicikli utat, amit érdemes felkeresni és végig tekerni.

Legjobb-kerekparos-utvonalak-Europaban-(1).jpeg

Duna menti kerékpárút

A Duna menti kerékpárút végigköveti a folyót, Németországból a Fekete-tengerig. Összesen négy szakasza van, az első Donaueschingen-től tart Passau-ig (550 km), a második Passau-tól Bécs-ig (320km), a harmadik Bécs-et és Budapestet köti össze (330 km) és az utolsó pedig a fővárosunktól egészen a Fekete-tenger partjáig tart (1670 km). A legtöbb részen jól kiépített, biztonságos útvonal, amely mentén gyönyörű tájak és jelentős történelmi helyszínek találhatók.

Amsterdam – Brugge kerékpárút

Ha kerékpározás, akkor Hollandia. Hihetetlen kultúrával rendelkezik a kerékpáros közlekedés, mindenhol magas minőségű bicikliutak találhatóak. Ráadásul különleges építészeti stílusa számos látnivalót tartogat a turisták számára. A kerékpáros hálózat sűrűségének köszönhetően a két város között számos útvonal variáció létezik, azonban 6-8 nap alatt a táv kényelmesen megtehető. Ideális családdal, vagy azok számára is, akik kevesebbek ülnek kerékpáron, mert az útvonal szinte teljesen lapos, a szintkülönbség elhanyagolható. Brugge pedig Belgium egyik igaz gyöngyszeme. 2000 óta a UNESCO világörökség része, ikonikus építészete és a számtalan csatorna együtthatója rendkívül romantikus eredményhez vezet.

Berlini fal kerékpárút

Ez egy kicsit más jellegű túra, nem kifejezetten hosszú, viszont annál érdekesebb. A Németországot kettéosztó fal helye ugyanis a lerombolás után megmaradt. Ez tudatos döntés volt, hogy egyfajta múzeumként megőrizzék az utókornak ezt a szörnyű emléket. A 14, egyenként 7-21 km hosszú útszakaszt részleteiben, de akár egyben is megtehetjük. Érdemes azonban rászánni egy pár napot, mivel útközben számos látni- és olvasnivaló van, összesen 29 helyen találkozhatunk valamilyen emlékhellyel, információs táblával. Az összes szakasz kezdő és végpontja tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, a kerékpárok pedig a legtöbb esetben szállíthatóak az U- illetve az S-Bahnokon is.

Mielőtt azonban kerékpárra pattannál és elindulnál Európa felfedezésére, mindenképpen gondoskodj a megfelelő utasbiztosításról!

Következő cikkünk: Szállodák besorolása: mit jelentenek a csillagok?