Legjobb nyaralóhelyek

Imádja a tengerpartot? Szeretne válogatni a legjobb nyaralóhelyek között? Már soroljuk is, melyeket tartják a legkülönlegesebbeknek a különböző közönségszavazások, turisztikai magazinok. Ha világviszonylatban nézzük, sokan esküsznek Hawaii paradicsomi körülményeire és kultúrájára, ahol megőrizték a helyi hagyományokat és a természeti csodákat.
 

hawaii-(1).jpeg


Az álomnyaralás jelentheti a Maldív-szigeteket, vagy éppen Bora Borát is, sokaknak ez a két hely él a vágyaiban, míg más a bakancslistájára véste fel a célpontokat. Mindkét helyen olyan körülményekkel, olyan óceánnal és partszakasszal találkozhat az utazó, amelyre örök életében emlékezni fog. Jöjjünk kicsit közelebb, hiszen Európa is sok szépséget rejteget, az egyik ilyen Görögország, azon belül Santorini. A sziget az Égei-tengerben található, a hófehér házak és kék ajtók láttán tátva marad az ember szája, és akkor még a tenger színéről nem is beszéltünk. Maradjunk a görögöknél: Kréta rengeteg különlegességet rejt, az egyik ilyen Elafonisi, amelyet fehér homokos strandja, kiváló hőmérsékletű vize és a rózsaszín koralldarabokkal teli részek miatt emlegetnek.

Az olaszországi Toszkána bővelkedik történelmi látnivalókban, de a mesés táj talán még ezeken is túltesz. A legjobb nyaralóhelyek közé tartozik a szicíliai Lampedusa, ahol a víz kristálytiszta, a homok pedig aranyszínű. Ha valaki egészen extrém tengerpartot keres, annak Izlandot ajánljuk: napozni, búvárkodni, heverészni nem feltétlen tökéletes, de a fekete homokos partszakaszai, mint például Reynisfjara, egészen különleges élményben részesítenek minden utazót.

Bármelyik nyaralóhelyet választjuk, az utazás megkezdése előtt a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Európa legszebb városai