Legszebb európai szigetek

Minden szigetnek van egy igazán különleges, misztikus varázsa, csodálatos nyaralásokat tölthetünk el festői vidékeken, és bármerre indulunk előbb vagy utóbb vízpartba botlunk. Éppen ezért közkedvelt turista célpontnak számít valamennyi sziget. Ahhoz, hogy ilyen varázslatos nyaralásban legyen részünk nem is kell messzire mennünk, elegendő csupán Európán belül útnak indulni, akár néhány órás repülőúttal egy különleges miliőbe csöppenhetünk.
 
europai-sziget-(1).jpeg

Európa egyik legszebb szigetének számító Santorini, ahol az Égei-tenger mossa a partokat valójában nem is egy sziget, hanem egy egész szigetcsoport, mely vulkanikus robbanással jött létre. A tökéletes romantika és kulináris élvezetek színhelye. Mallorcán a kalandvágyók és a pihenésre szomjazók is megtalálják a számításukat, viszont bármelyik tábort is erősítjük, egy hatalmas sétát mindenképpen iktassunk be, hiszen pazar gyalog-, és bicikli utak kötik össze a városokat.

Madeirára látogatva akár Afrikába is átnézhetünk, mivel a sziget súrolja a határt, azonban mégis Portugáliához tartozik. Lépten-nyomon csodás növényekbe és ültetvényekbe botlunk, olyan a sziget, mint egy hatalmas botanikus kert. Tenerife az örök tavasz szigete, ahol a téli átlag hőmérséklet 17 fok. Gyógyfürdői mellett, festői tájak és izgalmas vulkán túrák várják a nyaralókat.

A legvonzóbb sziget mellé fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Legszebb európai városok