Legszebb európai szigetek

Minden szigetnek van egy igazán különleges, misztikus varázsa, csodálatos nyaralásokat tölthetünk el festői vidékeken, és bármerre indulunk előbb vagy utóbb vízpartba botlunk. Éppen ezért közkedvelt turista célpontnak számít valamennyi sziget. Ahhoz, hogy ilyen varázslatos nyaralásban legyen részünk nem is kell messzire mennünk, elegendő csupán Európán belül útnak indulni, akár néhány órás repülőúttal egy különleges miliőbe csöppenhetünk. Íme, a legszebb szigetek Európa-szerte, amelyek biztosan Téged is elkápráztatnak majd!
 
europai-sziget-(1).jpeg

Santorini – a romantikus görög sziget

Európa egyik legszebb szigetének számító Santorini, ahol az Égei-tenger mossa a partokat valójában nem is egy sziget, hanem egy egész szigetcsoport, mely vulkanikus robbanással jött létre. Santorininek van egy külön varázsa, amit csak az tud átérezni teljes egészében, aki saját bőrén tapasztalja meg. A klasszikus görög tavernák, a kék kupolás, hófehér házak, a lenyűgöző naplementék az azúrkék Égei-tenger ölelésében, a hangulatos, helyi éttermek mind azt bizonyítják, hogy a görög sziget a tökéletes romantika és kulináris élvezetek színhelye. Tölts el egy hosszú hétvégét a szigeten szíved választottjával, és adjátok át magatokat Santorini meghitt hangulatának! 

Mallorca – az ezerarcú spanyol ékszerdoboz

Mallorcán a kalandvágyók és a pihenésre szomjazók is megtalálják a számításukat, viszont bármelyik tábort is erősítjük, egy hatalmas sétát mindenképpen iktassunk be, hiszen pazar gyalog-, és bicikli utak kötik össze a városokat. A szigetet érdemes bejárni autóval is, ugyanis rengeteg eldugott kis kincse van, ami csak arra vár, hogy felfedezzék! Mallorcán a nyüzsgő nagyvárosi élettől a nyugalmas, eldugott tengerpartokat csak néhány szerpentin választja el, így érdemes kormányt ragadni és életre szóló kalandokat gyűjteni a sziget minden pontján. Ne hagyjátok ki a legszebb strandok – mint a Playa de Muro, a Sa Calobra, a Cala D'Or – és a Formentor-félsziget felfedezését, valamint ejtsétek útba a különleges hangulatú városokat is, mint Palma, Alcúdia, Deiá és Sóller. 

Madeira – az örök tavasz szigete

Madeira Európa egyik legkülönlegesebb szigete. Madeirára látogatva akár Afrikába is átnézhetünk, mivel a sziget súrolja a határt, azonban mégis Portugáliához tartozik. Lépten-nyomon csodás növényekbe és ültetvényekbe botlunk, olyan a sziget, mint egy hatalmas botanikus kert – ezért is hívják gyakran az örök tavasz szigetének is. A szigeten nem csak festői, tiszta vizű tengerpartok, de csodálatos növényekkel övezett kirándulóhelyek is fellelhetők, ahol az év bármelyik időszakában felfedezhetjük a természet alkotta kincseket. Ilyen például Ponta de São Lourenço, Pico Grande, Caldeirão Verde és Ribeira Janela is. Madeira egyedülálló hangulatát tökéletesen demonstrálja a Santana nevezetű falucska, ahol a hagyományos, A-vonalú kőházak látogatók tömegét vonzzák. Ha a tengerpart felé vennétek az irányt, akkor a sziget déli partján elterülő Ponta do Sol látványa csodálatos élményt nyújt majd, a tengerben való megmártózásra pedig Porto Santo és Calheta a tökéletes választás.  

Tenerife – az igazi üdülőparadicsom

Tenerife egy igazi üdülőparadicsom, ahova az év bármelyik szakaszában elindulhatunk, hiszen a téli átlag hőmérséklet 17 fok. Gyógyfürdői mellett, festői tájak, izgalmas vulkán túrák , természeti kincsek, homokos partok, nyüzsgő városok és kikötők, gasztronómiai különlegességek és kihívást jelentő szörfpályák várják a nyaralókat. A szigeten az aktív kikapcsolódást kedvelők számos program közül válogathatnak: a túrázás kedvelői felfedezhetik Spanyolország legmagasabb hegyét, a Teidét, a szörfözés szerelmesei színvonalas szörfpályákon lovagolhatják meg a legnagyobb hullámokat El Médano-ban, a búvárkodás gyakorlói pedig Abadesben merülhetnek a végtelen kékségbe. Természetesen azok is találnak maguknak megfelelő szórakozást, akik pihenésre vágynak: a nagyjából 300 kilométeres homokos tengerpart mentén számos üdülőhely kínál kellemes kikapcsolódást. A legnépszerűb nyaralóhelyek többek között Puerto de la Cruz, Costa Adeje, Puerto de Santiago és Playa Paraiso.
 

Akármelyik lenyűgöző desztináció mellett is döntötök, a legvonzóbb sziget mellé fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is. Ne bízzátok a véletlenre a biztonságotokat, kössetek teljeskörű utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és az életre szóló kalandok érdekében! Biztonságos utazásra fel!
 

Következő cikkünk:
Legszebb európai városok