Legszebb európai városok

Európán belül utazni ma már majdnem olyan egyszerű, mint a határainkon belül maradni. Akkor miért ne indulnánk útnak és fedeznénk fel a körülöttünk lévő csodálatos városokat? Nézzük, melyek azok a városok, amiket mindenképpen érdemes meglátogatni, ha útnak indulunk! 
 
europai-varos-(1).jpeg

Brüsszel, a gofri és a csokoládé hazája 

Aki igazán édes szájú az legalább egyszer biztosan ellátogat a waffel és a csokoládé hazájába, ahol a gótikus és a barokk stílus varázslatos egyveleget ölt, azaz Brüsszelbe. Már a Grand Place is elképesztő hangulattal tárul elénk, az eldugott kis utcákat és akkor a bolhapiacokat még nem is említettük. Ugyancsak kihagyhatatlan nevezetességek a városban az Atomium, a Mannekin Pis, a Királyi Palota épülete és a Jubelpark is. Ha Brüsszelben járunk, akkor nem jöhetünk úgy el onnan, hogy ne utaztunk volna át Brugge-be, a mesevárosba, ahol az érintetlen középkor vár minket. A mindig ködös városkának egyedülálló a hangulata, a belváros szinte semmit nem változott a középkor óta: tele van csatornákkal, templomokkal és malmokkal, amit a város főterére, a Grote Markt-ra érve rögtön felfedezhetünk. Brugge-ben nem szabad kihagyni a hajókázást sem: a folyóról csodálatos panoráma nyílik az idilli városra. 

Isztambul, ahol a kelet és a nyugat találkozik

Isztambulba érve ugyan európai földön tesszük meg az első lépéseinket, azonban a Boszporusz hídon átsétálva hamar Ázsiában kötünk ki. A 3113 mecsettel rendelkező város, nem csak történelmi csodákban bővelkedik, de érdekessége, hogy két kontinenshez tartozik. Isztambul már a múltban is és a jelenben is fontos jelentőséggel bírt: a város volt a Kelet-római Birodalom központja, az ortodox egyház székhelye, az Oszmán Birodalom fővárosa, jelen korban pedig Törökország egyik legnépesebb kulturális és gazdasági központja. Ez nem véletlen, hiszen Isztambul számos nevezetességet tartogat a látogatók számára. A leghíresebb látnivalója kétségtelenül a Hagia Sophia, a díszes templom, ami az idők során számos funkciót betöltött, ma pedig múzeumként szolgál. Isztambulban járva mindenképpen érdemes felfedezni a hagyományos, török fürdők egyiét, amelyek közül a legismertebb a Çemberlitaş Hamamı. Ugyancsak híres látnivaló a városban a Kék mecset és a Topkapi palota is.

Bern, a festői svájci főváros

Az ellenkező irányba indulva a csupán 133 fős svájci városka, mely a sörről kapta a nevét kétségtelenül Európa egyik legszebb helyszíne. Bár Bern Svájc fővárosa, mégis csak a negyedik legnagyobb város Zürich, Genf és Bázel után, így, akik megtapasztalnák a luxust, de kevésbé vágynak a nyüzsgésre, azok biztosan élvezni fogják Bern miliőjét. A főváros mesés fekvésének köszönhetően, az Aare folyó partján remek látványosságokat tartogat a látogatóknak. Bern festői szépségű, és igazán különleges széles utcáin szebbnél szebb kutak találhatók. Egyedülálló óvárosa az UNESCO világörökség része, ahol megannyi látványosságot fedezhetsz fel. A híres berni Óratorony, a Münster-székesegyház, a Francia-templom vagy a Szentlélek-templom mind-mind olyan figyelemreméltó, apró részletei a városnak, amelyek olyan különlegessé teszik azt.

Párizs, a romantika hazája

Végül pedig muszáj megemlíteni a romantika városát, Párizst, ide egyszer minden szerelmespárnak el kell utaznia, és lenézni a városra az Eiffel toronyból. Párizs miliője biztosan mindenkit magával ragad, aki szereti a romantikus utcákat, a kiadós, különleges reggeliket, a sikkes divatot, az egyedülálló kulturális élményeket és nem utolsó sorban a világhírű látnivalókat. Habár az Eiffel torony a leghíresebb látványosság a városból, nem mehetünk el a többi, lenyűgöző nevezetesség mellett sem, mint például a Louvre, a Champs-Élysées, a Diadalív vagy a Sacré-Coeur bazilika. Ha több napot töltötök a városban, akkor pedig érdemes meglátogatni a város további múzeumjait is, megkóstolni a híres párizsi macaront, pillantást vetni a híres francia divatházak új kollekcióira, vagy csak tenni egy sétát a Szajna partján, ahol gyönyörű hidak mellett haladhattok el. Párizs tavasszal, a cseresznyefák virágzásakor még bájosabb látványt nyújt, de valóban minden évszakban meg lehet találni a városban a szépséget. 


Mielőtt bármelyik választott városba is útnak indulnátok, semmiképp se feledkezzetek meg a a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásáról a felhőtlen időtöltés és az életre szóló élmények érdekében! Biztonságos utazásra fel!


Következő cikkünk:
Legszebb görög szigetek