Legszebb európai városok

Európán belül utazni ma már majdnem olyan egyszerű, mint a határainkon belül maradni. Nézzük, melyek azok a városok, amiket mindenképpen érdemes meglátogatni, ha útnak indulunk! Aki igazán édes szájú az legalább egyszer biztosan ellátogat a waffel és a csokoládé hazájába, ahol a gótikus és a barokk stílus varázslatos egyveleget ölt, azaz Brüsszelbe. Már a Grand Place is elképesztő hangulattal tárul elénk, az eldugott kis utcákat és a bolhapiacokat még nem is említettük. Ha Brüsszelben járunk, akkor nem jöhetünk úgy el onnan, hogy ne utaztunk volna át Brugge-be, ahol az érintetlen középkor vár minket. A mindig ködös városkának egyedülálló a hangulata, a belváros szinte semmit nem változott a középkor óta: tele van csatornákkal, templomokkal és malmokkal.
 
europai-varos-(1).jpeg

Isztambulba érve ugyan európai földön tesszük meg az első lépéseinket, azonban a Boszporusz hídon átsétálva hamar Ázsiában kötünk ki. A 3113 mecsettel rendelkező város, nem csak történelmi csodákban bővelkedik, de érdekessége, hogy két kontinenshez tartozik.

Az ellenkező irányba indulva a csupán 133 fős svájci városka, mely a sörről kapta a nevét kétségtelenül Európa egyik legszebb helyszíne. Bern festői szépségű, és igazán különleges széles utcáin szebbnél szebb kutak találhatók. Végül pedig muszáj megemlíteni a romantika városát, Párizst, ide egyszer minden szerelmespárnak el kell utaznia, és lenézni a városra az Eiffel toronyból.

Városlátogatás előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Legszebb görög szigetek