Legszebb görög szigetek

Tökéletes fehérhomokos tengerpartok, festői halászfalvak, megannyi bájosan eldugott öböl, mely mind arra vár, hogy felfedezzük őket. Görögországhoz több, mint kétszáz sziget tartozik, így nincs könnyű dolgunk, amikor egyetlen úti célt kell választanunk. Ezért segítségül összegyűjtöttünk néhány olyan szigetet, melyet mindenképpen fel kell venni a lehetőségek listájára.
 
gorog-sziget-(1).jpeg

Korfu és Kréta a két legnépszerűbb szigete az országnak, mindkettő közkedvelt nyaralóövezet. Ez nem véletlen hiszen a hihetetlen természeti csodák mellett mindkét sziget elragadó halászfalvakkal és építészeti remekekkel várja látogatóit. Ha a strandolás mellett az ókori kultúra felfedezőiként indulunk Görögországba, akkor egyértelműen Délosz szigete lesz a jó választás. Itt járva lépten-nyomon a görög történelembe botlunk a rengeteg ásatásnak, ókori romoknak és múzeumoknak köszönhetően.

A romantika szerelmeseinek pedig Symi a rejtett strandok és a káprázatos színek szigete ajánlott – a 2600 lakosú falu elképesztő élénkséggel ad helyet a turistáknak. Hangulatos tavernák és színes kikötők látnak vendégül, ha sziget mellett döntünk. Ha pedig engedünk a képeslapok csábításának, akkor az igazi klasszikus kék kupolás szigetet, Santorinit választjuk, ahol olyan tökéletesek az árnyalatok, hogy bárki beléjük szeret egy pillanat alatt.

Forrás: https://utazomajom.hu/101-varazslatos-sziget-gorogorszagban/

Bármelyik görög szigetre való utazás előtt a legfontosabb a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Legszebb helyek Ausztriában