Legszebb helyek Ausztriában

Ausztria a harmadik legkedveltebb utazási célpont a magyarok körében, ami nem véletlen hiszen bármely évszakban is indulunk útnak, biztosan élvezni fogjuk. Mivel az ország az Alpokban terül el ezért igen népszerű a síelők, és a túrázok között, de festői települései is elbűvölő lehetőségekkel várnak az év bármely részében.
 
Ausztria-(1).jpeg

Ausztria ékszerdoboza, Hallstatt hétezer éves múltjával, tóparti fekvésével és tradicionális házaival azonnal belopja a szívünkbe magát. A kávézókkal teli szűk utcácskák és a gótikus templom pedig már csak hab a tortán. A zene szerelmeseinek kihagyhatatlan a Mozartfalu (Gilgen), mely Salzburgtól csupán 29 km-re fekszik. A város délnyugati részében a nosztalgiafelvonóval akár a Zwölferhorn 1522 méteres magaságába is feljuthatunk, hogy onnan csodáljuk az elénk táruló varázslatos tájat.

Nyugatra indulva egy igazi tiroli faluba érünk, mely 1983-ban az ország legszebbjének lett nyilvánítva. Alpbach jellegzetes alpesi faházakkal és hagyományos építészetével ejt bűvöletbe minden látogatót. Lienzbe érkezve pedig kapunk egy csipetnyi Olaszországot - a 3000 méteres hegycsúcsok között a határ mentén. A város számos középkori emléket is őriz, ilyen a Bruck-kastély vagy a város legrégebbi épülete, a dominikánus kolostor.

A legszimpatikusabb ausztriai úticél mellett a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is fontos!

Következő cikkünk:
Legszebb helyek Magyarországon