Legszebb helyek Magyarországon

Ha idén nem akarsz a határon túlra utazni, akkor ezt a listát meg kell nézned. Összeszedtünk néhány magyarországi látnivalót, melyek akár a bakancslistádra is felkerülhetnek, kihagyhatatlanok és akár rövidebb út és egy hosszú hétvége is elegendő a látogatásukhoz. 
 
lanchid-(1).jpeg

Ha igaz természeti csodákat szeretnénk látni, akkor irány Egerszalók, Salgótarján, vagy Rudabánya. Az egerszalóki sóhegy egy nem mindennapi geológiai képződmény, olyan, mint egy hófehér hegyomlás, melyet az időjárás csiszolt tökéletessé. Hozzá hasonlót legfeljebb Törökországban vagy a Yellowstone Nemzeti Parkban találunk. Szintén a természet remekműve a Salgótarjánhoz tartozó somoskői bazaltorgona, mely, mint egy hatalmas könyv terül el méltóságteljesen a zöldben.

Ha a zöld mellett némi vízre is vágyunk, akkor a legjobb, ha a rudabányai bányató felé vesszük az irányt. Nem klasszikus vízpart ugyan, de hazánk egyik tengerszemként méltó tagja a listának, lenyűgöző látványt ad, és közel 60 méteres mélységével jelenleg hazánk legmélyebb állóvíze. De a tihanyi őslevendulás, és az alcsúti hóvirágmező sem maradhat ki – szezonális látványosságok, de érdemes rájuk időt szakítani, akkor amikor ők akarják. Plusz különlegességként pedig a Ilona-völgyi vízesés, és a Szalajka-völgy is lélegzetelállító titkokat nyújt minden kirándulni vágyónak.

Forrás: https://utazom.com/cikk/151-hely-hazankban-melyekrol-nehez-elhinni-hogy-leteznek

Belföldi utazás során is fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Legszebb horvát tengerpartok