Legszebb magyar falvak

Hazánk az egyik legkedveltebb turista célpont, ami nem véletlen hiszen telis-tele van számtalan csodával. Nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy varázslatos vidéken találjuk magunkat, elegendő Magyarország térképét böngészni és máris összeállítható a legkiválóbb nyaralás.
 
Tihany-(1).jpeg

Érdemes a legapróbb falvakat is szemügyre venni, mert sokszor a legkisebb területeken vannak a legszebb látnivalók. Ilyen például az alig nyolcszáz lakossal rendelkező Cégénydányád, mely a Szamos partján terül el és hangulatos kiállításokkal, és a Kölcsey-Kende Kastély kertjével várja látogatóit. A középkor szerelmeseinek muszáj ellátogatnia Csarodára, ahol a különös falfestményeket rejtegető mosolygó szentek templomába léphet be. De könnyen a múltban érezhetjük magunkat Egerszalókon is, ahol barangolhatunk a 17-18. századból ránk maradt tufába vájt épületekben, de akár 3D-s moziban is megtekinthetjük a terület történelmét.

Vagy ellátogathatunk egy igazi barlanglakásokból kialakított művésztelepre a Bükkben rejtőző Noszvajra – érdekesség, hogy ezeket a barlanglakásokat még a múlt században is lakták. A rejtélyek kedvelőit Szatmárcseke is valódi izgalmakkal kecsegteti a szokatlan csónakos fejfákkal. Azonban, ha csupán egy kellemes pihenésre vágyunk a Balatont szemlélve, akkor irány Palóznak, ahol őszinte falusi hangulat és leírhatatlan nyugalom vár mindenkit.

A belföldi utazás megkezdése előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
A legszebb magyar tavak