Legszebb magyar várak

Magyarország rengeteg lenyűgöző várral büszkélkedhet, melyek mind közkedvelt kirándulóhelyek. Van, aki a panoráma, a bámulatos látvány miatt, van, aki pedig a történelmi miliő okán látogatja őket. Bármelyik is legyen az ok, mindenképpen egy jó apropó a közös időtöltésre és a szabadban töltött időre.
 
sumegi-var-(1).jpeg

Bár nehéz rangsorolni a hazánkban található szebbnél szebb várakat, ennek ellenére néhányat mégis kiemelünk, melyeket mindenképpen érdemes meglátogatni. A fővárosból indulva nem érdemes elmenni a Budai vár mellett, ez az ország legnagyobb vára, sőt igazából nem is egyetlen vár, hanem egy igazi várnegyed, melynek a bejárása akár egy egész nap is lehet. Ha ezer év építészetére vagyunk kíváncsiak egyetlen építményben, akkor a Vajdahunyad vára lesz a tökéletes kiránduló hely számunkra, ahol a városligeti csónakázótó partján akár piknikezhetünk is egyet.

Eltávolodva Budapesttől kihagyhatatlan történelmi hangulattal vár minket az Egri vár, mely méltóságteljesen magasodik a város fölé. Az ország másik felében található Sümegi vár kora ellenére kimondottan jól tartja magát, ami nem véletlen hiszen folyamatosan szépítik és állandó programokkal kedveskednek a turistáknak. Végül pedig muszáj a Tatai várat kiemelni, mely az Öreg-tó jelenlétével elképesztően romantikus hangulatot ad még a legkeményebb túráknak is.

A belföldi utazások előtt is fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Legszebb magyar városok