Legszebb nyári európai úticélok

A nyár folyamán legalább egyszer mindenki elutazik néhány napra pihenni. Kézenfekvő, hogy valamelyik tengerpartot vagy a Balatont célozzuk meg, azonban, ha nem csupán a hasunkat szeretnénk süttetni a vízparton, akkor érdemes úgy strandot választani, hogy hozzátartozó várost is körbe tudjuk járni.
 
csalad-a-tengerparton-(1).jpeg

Európa hihetetlenül sok kincset rejt, melyeket érdemes szemügyre venni. Az egyik ilyen csoda Sevilla, egy igazi temperamentumos spanyol város több, mint kétezer éves múltjával Európa legkiemelkedőbb városa. A gasztronómia szerelmeseinek ajánlott legalább egyszer Ciprust megcélozni, ahol a töltött szőlőlevelet és bárány kleftiko-t biztosan nem szabad kihagyni. A sziget történelme közel tízezer évre nyúlik vissza, így látnivaló is akad a pihentető klíma és a finomságok mellett bőven.

Ha igazán forró hangulatra és meleg baráti kedvességre vágyunk, akkor pedig irány Katalónia fővárosa, Barcelona, ahol egy pillanat alatt elveszhetünk a varázslatos római és középkori épületek között. Az apró kávézók kedvessége szinte semmihez nem fogható, még ha a kávé itt-ott nem is olyan tökéletes. Végül pedig kissé rendhagyó választás, de annál jobb döntés a dán Skagent meglátogatni. Dánia legészakibb városa varázslatos élményt nyújt hosszan elterülő homokos partjaival, és az elbűvölő piros tetős házaival.

A nyári európai úticél mellett fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is!

Következő cikkünk:
Legszebb olasz tengerpart