Legszebb nyári európai úticélok

A nyár folyamán legalább egyszer mindenki elutazik néhány napra pihenni. Kézenfekvő, hogy valamelyik tengerpartot vagy a Balatont célozzuk meg, azonban, ha nem csupán a hasunkat szeretnénk süttetni a vízparton, akkor érdemes úgy strandot választani, hogy hozzátartozó várost is körbe tudjuk járni.

A képen víz, égbolt, kültéri, tengerpart látható

Automatikusan generált leírás

Európa hihetetlenül sok kincset rejt, melyeket érdemes szemügyre venni. Az egyik ilyen csoda Sevilla, egy igazi temperamentumos spanyol város több, mint kétezer éves múltjával Európa legkiemelkedőbb városa. A gasztronómia szerelmeseinek ajánlott legalább egyszer Ciprust megcélozni, ahol a töltött szőlőlevelet és bárány kleftiko-t biztosan nem szabad kihagyni. A sziget történelme közel tízezer évre nyúlik vissza, így látnivaló is akad a pihentető klíma és a finomságok mellett bőven.
Ha igazán forró hangulatra és meleg baráti kedvességre vágyunk, akkor pedig irány Katalónia fővárosa, Barcelona, ahol egy pillanat alatt elveszhetünk a varázslatos római és középkori épületek között. Az apró kávézók kedvessége szinte semmihez nem fogható, még ha a kávé itt-ott nem is olyan tökéletes. Végül pedig kissé rendhagyó választás, de annál jobb döntés a dán Skagent meglátogatni. Dánia legészakibb városa varázslatos élményt nyújt hosszan elterülő homokos partjaival, és az elbűvölő piros tetős házaival.

Melyek a legnépszerűbb nyári úti célok Európában?

  1. Split, Horvátország

Split vagy magyarosan Szplit Horvátország második legnagyobb városa, Dalmácia gazdasági és kulturális központja, mely az Adriai-tenger partján helyezkedik el. Split-et Dalmácia szívének is szokás nevezni, ami nem a véletlen műve. A város kitüntetett figyelmet érdemel a horvát üdülőparadicsomok között, hisz nem csupán egzotikus strandokkal és egyedülálló természeti környezettel rendelkezik, hanem gazdag kulturális és éjszakai élettel, programkínálata szerteágazó és színes. Split ideális nyaralóhely kisgyermekes családoknak, fiataloknak és időseknek egyaránt.

A helyiség fő látnivalói közé tartozik az egykori Diocletianus-palota falai között található a tulajdonképpeni óváros, Diocletianus vízvezetéke, amely a palotával egy időben épült és az egyik leglátványosabb és legjobb állapotban fennmaradt ókori vízvezeték az országban, a 13. századi Szent Doimus székesegyház, amely eredetileg Diocletianus mauzóleuma volt, a 15. századi Papalić-palota, a város legjelentősebb gótikus emléke, ahol a városi múzeum is található és az Agubio-palota.

  1. Tenerife

Spanyolország kincsesládája, a Kanári-szigetek legnagyobb szigete, Tenerife, az Atlanti-óceán északkeleti részén található. Ez a sziget festői hegyeiről ismerhető fel, ezek közül is a leghíresebb a majdnem 4000 méter magas Teide nevű vulkán, az ország hivatalosan is legmagasabb csúcsa. A Kanári-szigetek legismertebb része különösen népszerű nyaralási célpont a pihenni vágyók körében, hiszen egész évben nyári meleg és napsütés, valamint egyedülálló természeti környezet várja az idelátogatókat. Tenerifét épp emiatt az állandóan kedvező időjárás miatt az örök tavasz szigeteként is emlegetik.

Emellett Tenerife látnivalók tekintetében is bőséges, családosok, baráti társaságok, párok is rengeteg nekik ideális célpontot tűzhetnek ki maguknak. Először is a gyermekek számára kihagyhatatlan állomás a Tenerife aquapark, amely Európa egyik legjobbika, de állatkert és vadaspark is remek program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A felnőtteknek pedig többek között a Teide Nemzeti Park, a Güímai piramisok, a Punta Teno világítótorony, megannyi múzeum, kiállítás, gyönyörű történelmi épület és kiváló éttermek nyújtanak majd felejthetetlen élményt, a különleges strandokról nem is beszélve!

  1. Sunny Beach, Bulgária

A Napospart, vagyis a Sunny Beach a Fekete-tenger partján elterülő egyik legnépszerűbb turistaparadicsom Bulgáriában, Neszebár térségében, Burgasztól mindössze 35 kilométerre. Kiváló minősítésű 8 kilométer hosszan elterülő, finom, fehérhomokos strandja a turisták kedvenc célpontja évről évre, nem véletlenül vonzz több százezer nyaralót ez a partszakasz a világ minden tájáról. Napozáshoz, pihenéshez abszolút ideális, hiszen szinte mindig napos idő vár itt bennünket, innen is kapta a nevét ez a terület, de ezzel egy időben simogatóan kellemes szellőre is mindig számíthatunk, tehát összességében Sunny Beach időjárása a tökéletes nyaralóidőt biztosítja számunkra.

Rengeteg vízisport kipróbálására van lehetőségünk a tengerparton, ha sütkérezés helyett inkább az aktívabb programok vonzanak bennünket. A víz fokozatosan mélyül, így a legkisebbeknek is biztonságos pancsolást nyújt, és ezzel együtt teljesen kristálytiszta, így igen népszerű a búvárok és a sznorkelezők körében is. Sunny Beach Old Town nyüzsgő városi forgataggal, kiváló éttermekkel és bárokkal várja az egész napos tengerparti kikapcsolódás után enni-inni vágyó vendégeket. A pörgős éjszakai élet mindig felhőtlen szórakozást biztosít az ideutazóknak, a bulizni vágyó fiataloknak és az idősebb korosztály képviselőinek egyaránt, hiszen rendkívül sokszínű a szórakozóhelyek és programok skálája. Nem szabad megfeledkezni a lélegzetelállító naplementékről sem, amelyek életre szóló élményt nyújtanak minden ideutazónak. A Napospart a legfelkapottabb bolgár nyaralóhely, ezt az is jól mutatja, hogy Sunny Beach szállás választéka is igencsak változatos árkategóriában és stílusban egyaránt, így mindenki megtalálja a számára ideális ideiglenes lakhelyet, ahol egy tökéletes nyári nap után álomra hajthatja a fejét!

A nyári európai úticél mellett fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is!


Következő cikkünk:
Legszebb olasz tengerpart