Legszebb olasz tengerpart

Olaszország nem véletlenül az egyik legnépszerűbb nyaralóhelye a magyar turistáknak, több száz kilométeres a Földközi-tengerbe benyúló tengerparttal várja minden látogatóját, strandolási lehetőségekben és üdülőhelyekben bővelkedve. Bármerre is indulunk csodás látványba botlunk.
 
olasz-tengerpart-(1).jpeg

Ha a félsziget nyugati részét választjuk, akkor a Tirrén-tengerben lubickolhatunk, ha a keletit, akkor az Adriai-tengerben, még délen, Szicília szomszédságában a Jón-tenger vize mossa a homokos partokat. A szebbnél szebb lehetőségek közül az Adriai-tenger partján elhelyezkedő Bibione több kilométer hosszú homokos tengerparttal és nyüzsgéssel teli várossal várja vendégeit, az egyik legnépszerűbb partszakasz a turisták körében. Az adriai part másik kedvelt helyszíne Cattolica, mely különlegessége, hogy a tengerparti központban egyáltalán nincs járműforgalom.

Azonban, ha a nyüzsgés helyett inkább nyugalomra vágyunk, akkor érdemes La Spezia felé venni az irányt, a part tökéletes nyugalommal vár bennünket, és városból egyszerűen megközelíthető számos más csodás település is, köztük Toszkánával. Így nem csak a szieszta szerelmeseinek, de a kirándulni vágyóknak is kiváló lehetőség.

A tengerparti nyaralás biztonságához fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Legszebb országok