Legszebb országok

Ki közel, ki távol szeret nyaralni, és utazni - összeszedtünk néhány igazán gyönyörű országot távolságtól és kontinenstől függetlenül, melyeket érdemes bakancslistára tenni. A túrázás szerelmeseinek Wales az Egyesült Királyság tagországa igazi kánaán a mászásra tökéletesen alkalmas hegyeivel, és gyönyörű partszakaszaival.
 
orszagok-(1).jpeg

Kissé nagyobb lépték szükséges, de mindenképpen megfontolandó egy utazás az USA-ba, ahol a Grand Canyon vagy a Yosemite Nemzeti Park biztosan érdemel egy megállót. De, ha csak New York felhőkarcolóira, és hangulatára gondolunk is eláll a lélegzetünk. Az angol anyanyelvnél maradva nem mehetünk el Anglia mellett sem, ahová a számtalan idilli utcácska és az országot behálózó gyalogutak csábítanak a millió látnivaló mellett.

Új-Zéland Wales-hez hasonlóan szintén a természetjáróknak kedvez álomszép partszakaszaival és mesebeli tájaival. Marlborough régiójában járva pedig a séta végződhet egy fenséges a vidékre jellemző hangulatos fehér boros estével. A festői tengerpartokra vágyóknak pedig Olaszországot javasoljuk, ahol a mesébe illő halászfaluk mellett, akár három tengerben is áztathatjuk magunkat egy utazás alatt. Izlandra pedig csodás természeti képződmények mellett már csak a sarki fény miatt is megéri elutazni.

A legszebb ország kiválasztása mellett a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is fontos!

Következő cikkünk:
Legszebb őszi európai úticélok