Lengyelország látnivalói

A Lengyel Köztársaság Közép-európai állam a Balti-tenger partján. Szárazföldön nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Ukrajnával, Fehéroroszországgal és Litvániával, északon Oroszországgal határos. Tengeri határ választja el Dániától és Svédországtól. Fővárosa Varsó. Lengyelország számos látnivalót kínál az ideutazóknak, történelmi és épített emlékei mellett a természeti értékeire is érdemes odafigyelni. Fedezd fel Lengyelországot!

A képen épület, régi látható

Automatikusan generált leírás

Krakkó

Krakkó az egyik leglátogatottabb Közép-európai település. 1795-ig Lengyelország fővárosa volt, amíg Varsó át nem vette ezt a címet. A hangulatos város egyik fő látványossága a 13. században kialakított piactér. Itt bármerre is tekintünk, palotákat, templomokat és kivételes szépség épületeket fedezhetünk fel. Óvárosa rendkívül hangulatos, kellemes légkör fogadja a turistákat. Pezsgő kulturális élet jellemzi Krakkót, amely a Visztula folyó partján terül el.

Varsó, a főváros

Varsó fontos tudományos, gazdasági és kulturális központ. A lengyel főváros legszebb látnivalói közé tartozik az óváros, a vár, a Szent Kereszt templom és a Királyi Fürdőpark. Varsóban van a lengyel parlament, a Sejm, az elnök székhelye, valamint itt vannak a központi államigazgatás szervei.

Białowieża-őserdő

Az erdő az európai síkvidéket egykor borító hatalmas kiterjedésű lombhullató és vegyes őserdő legnagyobb megmaradt darabja. Lengyelország (Podlasiei vajdaság) és Fehéroroszország határvidékén fekszik, Breszttől 70 km-re északra és Białystoktól 62 km-re délkeletre. Az erdő ad otthont az európai bölény, a kontinens legnagyobb szárazföldi állata 800 példányának, mely a legnagyobb szabadon élő állomány a világon. Az UNESCO Világörökség része, bioszféra-rezervátum és Natura 2000 különleges természetmegőrzési terület. A Białowieżai Nemzeti Parkot évente mintegy 150 000 hazai és külföldi látogató keresi fel. A látogatókat jelzett túraútvonalak, kilátók, pihenőhelyek szolgálják.

Mazuri-tóhátság

A Mazuri-tóvidék Lengyelország északkeleti részén, Mazúriában található. Közigazgatásilag Varmia-mazúriai vajdasághoz tartozik. Népszerű idegenforgalmi célpont: vitorlázók, kenusok, horgászok, túrázók, kerékpárosok látogatják. Remek lehetőségek érhetőek el itt azoknak, akik az aktív pihenést preferálják. A mesés természeti környezettel minden ideutazót elvarázsol.

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Ukrajna látnivalói