Lettország látnivalói

Lettország Északkelet-Európában helyezkedik el. A Balti-tenger mellett fekvő ország a balti államok egyike Észtország és Litvánia mellett, amelyek északon és délen határolják Lettországot. Keleten Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos. 2003. szeptember 20-án a lettek népszavazással az Európai Unióhoz történő csatlakozás mellett döntöttek, ami 2004. május 1-jén be is következett. Lettország nagyszerű természeti, kulturális és történelmi látnivalókat rejt. Érdemes felfedezni ezt a páratlan szépségű országot, legyen a következő úti célod Lettország vidéke!

A képen régi látható

Automatikusan generált leírás

Riga, a főváros

Riga gyönyörű óvárosa (Vecriga) 1997 óta az UNESCO Világörökség része. Számos étterem, kávézó, szuvenír bolt, és műemlék található itt. Szűkös, bájos utcáin pedig elbűvölő várakat és hangulatos kastélyokat fedezhet fel az ember. Rigai Dómot a Szűzanyának szentelt templomnak is hívják. Építését 1211-ben kezdték, és a világ legnagyobb mechanikus orgonáját is magáénak tudhatja, ami 7000 sípot jelent.

A különleges Gauja Nemzeti Park

Lettország nagy része érintetlen, így a Gauja Nemzeti Park tökéletes példája a vadregényes környezetnek. Barlangok, sziklák és más sziklaalakzatok találhatóak a parkban. Az amatőr barlangkutatóknak érdemes olyan hatalmas barlangokat keresni, mint Gutmanala, amelynek falain feliratok találhatóak, és a legenda szerint a vizeinek gyógyhatása van. A Gauja-folyó a parkon keresztül folyik, és a park lélegzetelállító sziklákkal büszkélkedik. Az aktív pihenésre kiváló lehetőségeket nyújt a park, ennek megfelelően a túrázás, hegyi kerékpározás és a kajak-kenu is ajánlott.

Cesis városa

Lettország egyik legrégebbi városa Cesis, amely közép Vidzeme-felföldön található. Főként az óváros miatt látogatnak ide, mivel a macskaköves utcák különleges hangulatot adnak ennek a bájos városnak a felfedezéséhez. Cesis két rendkívüli kastéllyal is büszkélkedhet, amelyek egymás mellett találhatóak. Az első, az eredeti Cesis-kastély, melyet a XIII. században alapítottak és ma már többnyire elpusztult. A szomszédjában található a XVIII. században épül Új Cesis-kastély, amely csodás kertekkel van körülvéve. A kastély otthont ad a Cēsis Történelmi és Művészeti Múzeumnak is.

Forrás: https://www.hellovilag.hu/2018/februar/lettorszag-legszebb-helyei.html


Bármikor is utazunk ebbe a varázslatos országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Svédország nevezetességei