Lettország legszebb természeti képződményei

Lettország állama Északkelet-Európában található. A Balti-tenger mellett fekvő ország a balti államok egyike Észtország és Litvánia mellett, amelyek északon és délen határolják az államot. Keleten Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos. A különleges szépségű Lettország a vízesésektől a nemzeti parkokig számos felejthetetlen látnivalót kínál. A vadregényes vízpartok, erdőségek és túraútvonalak minden szabadtéri programnak ideális helyszínt nyújtanak. Fedezd fel Lettország legszebb természeti értékeit!

A képen természet, égbolt, kültéri, felhők látható

Automatikusan generált leírás

Lettország nagy részét erdő borítja, az országnak több mint 12 000 kisebb folyója és 3000-nél is több tava van. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kivételes helyszínt, melyeket érdemes meglátogatni, ha Lettországban járunk! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Gauja Nemzeti Park

A Gauja Nemzeti Park kiváló példája az érintetlen környezetnek. Barlangok, sziklák és más sziklaalakzatok találhatóak a parkban. Az amatőr barlangkutatóknak érdemes olyan hatalmas barlangokat keresni, mint Gutmanala, amelynek falain feliratok találhatóak, és a legenda szerint a vizeinek gyógyhatása van. A Gauja-folyó a parkon keresztül folyik, és a park lélegzetelállító sziklákkal büszkélkedik. Az aktív pihenésre kiváló lehetőségeket nyújt a park, ennek megfelelően a túrázás, hegyi kerékpározás és a kajak-kenu is ajánlott.

Cape Kolka

Lettország északkeleti csúcsában található a Slitere Nemzeti Park. A park gyöngyszemének számít a Kolka-fok, amelyet mindenhonnan víz vesz körül és igazán látványos kilátást nyújt! A Kolka-fok egy távoli, ősi helynek számít a történelme és helyszíne miatt.

Kemeri Nemzeti Park

A 38 hektárnyi területen emberi kéz nyomai nem lelhetőek fel, az érintetlen területek és a túraútvonalak egyedülálló szépségűek. A park területét többnyire erdők, mocsarak és lápok foglalják el, amelyek közül a legjelentősebb a Nagy-Ķemeri-mocsár. Számos festői tó található itt, amelyek a Littorina-tenger egykori lagúnái voltak. Érdekesség, hogy a környéken feltörő magas kén-hidrogén és gipsz tartalmú ásványvíz gyógyító hatásait a 18. század közepe óta használják a gyógyításban.

Forrás: https://www.hellovilag.hu/2018/februar/lettorszag-legszebb-helyei.html

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Belgium legszebb természeti képződményei