Madrid varázslatos forgataga

Madrid Spanyolország gyönyörű fővárosa és egyben gazdasági központja is, valamint a vele azonos nevű tartomány székhelye. Rengeteg különböző nevezetességgel, programmal és élménnyel kecsegtet az idelátogatók számára. Madrid látnivalói közé tartozik többek között a Museo del Prado, az El Retiro park, a Templo de Debod és a Plaza Mayor. Biciklivel könnyen felfedezhetjük a helyi látványosságokat és testközelből átélhetjük a mediterrán hangulatot és életérzést. Nem titok, hogy az egyik legnépszerűbb labdarúgó csapat otthona, így akár ellátogathatunk a Real Madrid stadionjába is, a Santiago Bernabéu-ba, ez futball rajongóknak szinte egy kötelező program Madridban, de nem szabad megfeledkeznünk az Atletico Madrid csapatáról sem! 

Emellett természetesen érdemes kipróbálnunk a spanyol gasztronómia ínycsiklandó fogásait, szerencsére itt találhatóak az ország (és talán a világ) legjobb tapas bárjai. A kulturálisan rendkívül gazdag térség számos szórakozási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. Rendkívül színes a felhozatal,  például Madrid múzeumai rendkívül közkedveltek, de találkozhatunk csodálatos botanikus kertekkel, pezsgő fővárosi miliővel, gyönyörű történelmi és egyben modern épületekkel, színes választékú piacokkal és jobbnál jobb éttermekkel is. A helyiek legendás vendégszeretete sem fog csalódást okozni: mindig lesz hozzánk egy kedves mosoly, egy finom falat vagy egy frissítő ital, ha betérünk hozzájuk - érdemes tehát szóba elegyedni a madridi lakosokkal, hiszen akár olyan látnivalókat is mutathatnak nekünk, amelyekről nem írnak az útikönyvek sem. 

Egy percig sem unatkozhat itt az ember, hiszen folyamatosan beleütközhetünk valamilyen zenés, táncos rendezvénybe vagy leragadhatunk valamilyen különleges látvány előtt. Érdemes említést tenni a nyüzsgő éjszakai életről is, rengeteg szórakozóhely és bár, valamint időnként utcai fesztiválok is rendelkezésünkre állnak az esti órákban. 

Madrid időjárása a nyári időszakban általában száraz, meleg és napsütéses, ezekben a hónapokban a nappali hőmérséklet akár a 30 fokot is meghaladhatja. A legtöbb csapadék októberben és novemberben hull, de ez sem számottevő mennyiség, így ebben az időszakban is érdemes idelátogatni, ha könnyed városnézős utazási célpontot keresünk. Madrid évi átlaghőmérséklete 20 fok körüi, hiszen klímáját a mediterrán éghajlati hatások irányítják.

Kössük meg utasbiztosításunkat és látogassuk meg a spanyol fővárost egy felejthetetlen élményért!

Következő cikkünk: 
Mallorca csodás szigete


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']