Maldív-szigetek időjárása

Ha valaki trópusi nyaralásra vágyik, a Maldív-szigetek az egyik legnépszerűbb választás a világon. Az Indiai-óceánon található ország 1192 szigetből áll, ebből azonban kevesebb mint 300-at hasznosítanak, kétharmadát a helyiek lakját, egyharmada kifejezetten a turistáknak lett fenntartva. Kell is a hely a vendégeknek, hiszen a Maldív-szigetek időjárás nézőpontjából szinte tökéletes hely az év nagy részében.
 

maldiv-szigetek-(1).jpeg


Mindegyik szigetre igaz, hogy meleg és párás a klímája, a száraz évszak decembertől áprilisig, a nedves májustól novemberig tart, ez elég szeles is egyben. Nem véletlen, hogy előbbi a kedveltebb, hiszen egy európai utazó számára ilyenkor tökéletesek a körülmények, ha télből a nyárba szeretne kiruccanni. A lehetőség folyamatos a strandolásra, napozásra, a parányi szigeteken pedig élménytúrákat is tehetünk. Eltévedni nem lehet, egyetlen sziget sem nagyobb 13 négyzetkilométernél. A trópusi édenkertben egész évben 22 és 25 Celsius-fok között alakul a minimum hőmérséklet, míg a maximum 29 és 34 fok között mozog, amely többnek érződik a magas páratartalom miatt. Az óceán is kiegyensúlyozott, folyamatosan 27 és 29 között mérik a víz hőmérsékletét.

A szigeteket kétféle monszun határozza meg, az egyik kevesebb, a másik több esőzéssel jár, természetesen előbbi a száraz, utóbbi a nedves évszakban érkezik. Ha hajóutakat tervez egy utazó, érdemes bekalkulálni a szelet, mert az olykor viharos lehet, így keresztülhúzza a terveket. Ebből a szempontból a legenyhébb hónap a március. A napos órák száma mindig eléri a hatot, ilyenkor a leggyönyörűbbek a fehér homokkal borított partok.

Bármikor utazunk a Maldív-szigetekre a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása a legfontosabb!

Következő cikkünk:
Utasbiztosítás történelme
 

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']