Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus (COVID-19) járványt világjárvánnyá nyilvánította 2020. március 11-én.

Utasbiztosításunkat úgy terveztük, hogy váratlan események ellen védje, így olyan káresetekre nem terjed ki, melynek bekövetkezése előrelátható illetve a biztosítás megkötése idején ismert volt. Semmi a 2020. március 11-e után megkötött biztosítás ezért a koronavírus kapcsolatban keletkezett eseményekre nem vonatkozik.

Minden más kockázat az Általános Biztosítási Feltételek szerinti fedezet alá esik.

Honlap > Tippek és tanácsok > Málta időjárás

Málta időjárása

Annak ellenére, hogy „csupán” egy törpeállam Európában, Málta időjárás szempontjából sokaknak szimpatikus úti cél. A Földközi-tenger középső részén fekvő sziget éghajlata mediterrán, ami egyet jelent a rövid, esős telekkel és a hosszú, száraz nyarakkal. A hőmérséklet kiegyensúlyozott, az éves átlag 18 Celsius-fok, ami pedig a maximum hőmérsékletet illeti, a leghidegebb 16,3-as átlagával a január, a legmelegebb pedig 34,8-as értékével az augusztus. A fagyot csak a mélyhűtőjükben tapasztalhatják meg a helyiek, hóesésre viszont olykor akad példa a szigeten. Az év jelentős részét kiváló idő jellemzi, a napsütéses időszak nyáron 11-12 óra naponta. Ilyenkor a csapadéktól sem kell félni, annak jelentős része október és március között hullik le. Ennek ellenére a páratartalom állandóan magas, legtöbbször 40 százalék feletti értéket mutat. A már említett forróságot enyhítik a különböző szelek, amelyek azonban olykor zavaróan erősek. Nyaralás szempontjából áprilistól érdemes időpontot nézni, akkor indul be a helyi élet a hőmérséklet emelkedésével. A legmelegebb júliusban és augusztusban van, a szeptember még szintén kellemes, az október viszont már változékonyabb. Főszezonban a napi átlaghőmérséklet végig 30 Celsius-fok fölött van, ami néha a 35-öt is meghaladja. Ami a tengert illeti, a strandszezon a legtöbb beszámoló szerint májustól októberig tart, de a bátrabbak máskor is a vízbe merészkedhetnek. A tenger hőmérséklete augusztusban 26 fokos, de még januárban is elérheti a 20 fokot, amely például a búvárkodás szempontjából elegendő.