Málta kuriózumai

Málta, a Földközi tenger aprócska szigetországa egyre népszerűbb úti cél a magyar turisták körében. A mediterrán régió meseszép természeti adottságai, gazdag történelme és látnivalói turisták sokaságát varázsolják el évről évre. Ti is kíváncsiak vagytok, mi adja a desztináció különlegességét? Összegyűjtöttük Málta kuriózumait, melyeket érdemes meglátogatnotok!

 

Valetta

Málta fővárosa és egyben kulturális központja, a csodás Valetta kis területe ellenére csak úgy hemzseg a látogatóktól. Az itt található gyönyörű barokk épületek, a történelmi emlékek és a színházak igazán különleges hangulat kölcsönöznek a területnek. Arról nem is beszélve, hogy a várost két kikötő zárja közre. A parton sétálgatva, éttermekbe betérve finom helyi ételeket kóstolhattok meg, miközben átélhetitek a máltai életérzést.

Gozo szigete

Bár Gozo szigete egy kicsit messzebb esik Máltától, érdemes ellátogatni, a környék elbűvölő szépsége ugyanis rögtön elfeledteti majd az utazás fáradalmait. Gozo Európa-szerte az egyik legidillibb úti cél, régies festői tájával és történelmi emlékeivel tökéletes helyszínt biztosít egy kulturális élményekkel fűszerezett, pihentető nyaraláshoz. A szigetet finom homokos strandjai és dimbes-dombos apró falvai teszik igazán jellegzetessé. 

Mdina

A középkori helyszín, Mdina egy igazi mesebeli, bűbájos városka. Ide látogatva valódi időutazásban lesz részetek, a drámai Főkapun belépve ugyanis a város történelmi hangulata a középkor emlékét idézi. Az előző állítást mi sem igazolhatná jobban, mint hogy itt forgatták a világhírű sorozat, a Trónok harca számos izgalmas jelenetét. 

Golden Bay Beach

A Málta északnyugati részén elhelyezkedő Golden Bay Beach a szigetország legszebb tengerpartja. Homokos jellege és széles partvonala mellett különlegessége, hogy a többi stranddal ellentétben messze van az utcai forgalomtól, ezzel biztosítva a csendet és a nyugalmat. Kristálytiszta vizének köszönhetően a strand a napozáson kívül úszásra is ideális. Az itt található kávézók és teraszos éttermek tökéletes helyszínt biztosítanak arra, hogy egy finom étel társaságában élvezzétek a hullámok csobogását.

Mielőtt belevágnátok a varázslatos kis sziget felfedezésébe, gondoljatok biztonságotora! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a felejthetetlen élmények érdekében!

Következő cikkünk: Kulináris élmények a távol keleten