Marokkó legszebb természeti képződményei

Marokkó változatos természeti tájai és magával ragadó kultúrája az egész országnak sajátos hangulatot varázsol. Aki egy nem mindennapi utazási élményt szeretne magáénak, az mindenképp látogasson el a különleges országba! Íme, Marokkó kihagyhatatlan kuriózumai, amelyeket már írhatsz is fel a bakancslistádra! 

Aki az afrikai kontinens felé veszi az irányt, az biztosan nem szívesen hagyja ki a sivatagok lenyűgöző látványát utazásából. Marokkón belül számos sivatagi területet áll rendelkezésre, amelyek közül a legimpozánsabbak az Erg Chebbi dűnék a Szaharában. A neves sivatagban megtapasztalhatjuk, hogy milyen érzés a narancssárga színű homokban tevegelni és átélni a tuaregek sajátos életmódját.

Marokkó területén Észak-Afrika legnagyobb hegyvonulatait, az Atlasz-hegységet is felfedezhetjük. A legmagasabb csúcs a 4167 méteres Toubkal, ami a jó fizikummal rendelkezőknek egy hosszabb túrával elérhető. A hegyvonulaton a berberek által lakott, kisebb elzárt falvakkal és városokkal találkozhatunk. 

Ha különleges tájakra vágysz, a Todra-szoros felfedezése igazi filmbeillő kalandot nyújt majd. A túra alkalmával a Todra-folyó által kivájt mély kanyonokban sétálhatsz a hatalmas, vörös sziklafalak lábánál, amelyek néhol a 160 méteres magasságot is elérik. Érdemes ellátogatni a Draa-völgybe is, ahol a Magas-Atlasz vonulatai és a Draa-folyó szomszédságában tehetünk egy izgalmas kirándulást. 

Marokkó nem csak csodálatos természeti tájairól, hanem egyedülálló kultúrájáról és építészetéről is híres. A marokkói kultúrába leginkább a színes városokon keresztül nyerhetünk betekintést, amelyek közül az egyik leghangulatosabb Chefchaouen, amely kékre meszelt házairól híres. Casablanca városa egyértelműen az iszlám kultúrába vezeti be az odalátogatókat. A városban fellelhető a világ egyik legnagyobb, díszes mecsete, a II. Hasszán. 

Aki Fez városába látogat, a középkori élet jellegét tapasztalhatja meg. Az utcán hemzsegő kézművesek és árusok, a szamárháton cipekedő lakosok, az érintetlen középkori építmények hangulata mindenképp egy új világba vezeti az odalátogatókat. Természetesen ne maradjon ki a sorból az egyik leghíresebb város, Marrakesh sem, amely leginkább jellegzetes főteréről és óvárosáról ismert. 


Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Mauritius legszebb természeti képződményei