Mauritius legszebb természeti képződményei

A smaragd szigetnek is becézett Mauritius elképesztő természeti kincsekkel, gazdag trópusi élővilággal és mesébe illő fehérhomokos partokkal várja a pihenésre és kalandokra vágyókat. Az odautazók igazi trópusi paradicsomban érezhetik magukat, hiszen a szigetvilág rengeteg természeti csodát rejt magában. Íme, Mauritius kihagyhatatlan látnivalói, amelyekkel mindenképp egészítsd ki a bakancslistádat, ha a szigetre utaznál! 

Mauritius egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, amely két nagyobb és több apró szigetet foglal magában. Annak ellenére, hogy a sziget területe nem túl nagy, összesen 160 kilométer fehérhomokos tengerpartot kínál a turistáknak, amelyeket a csodálatos korallzátonyok és az élénk növényzet tesz még vonzóbbá. 

Mauritius legszebb tengerpartjai közé tartozik a Le Morne, amely az azonos nevű hegység övében nyújt exkluzív nyaralási élményt a strandolni vágyóknak. Ezen a tengerparton gyakran előfordulnak kite-szörfösök, emellett pedig lehetőség van a víz mentén, lóháton lovagolni vagy csónakot bérelni. A Trou aux Biches egy igazi, képeslapra illő partszakasz, amely sekély vízzel és a csodálatos trópusi fák árnyékával csalogatja a pihenni vágyókat. 

Mauritiuson nem csak a festői tengerpartok, de a további természeti kincsek is helyet kapnak az utazók úti céljai között. A Chamarel Hétszínű földje a sziget egyik legkülönlegesebb látványossága, ahol a természet csodálatos alkotóerejének lehetünk szemtanúi. A több millió évvel ezelőtti vulkánkitörések hatására alakult vas-és alumínium-oxid által színezett homokkőzeteket mindenképp érdemes meglátogatni. A térség másik kihagyhatatlan látványossága a Chamarel-vízesés. A vízesés 80 méterről zúdul le a drámai hegyoldalból az élénk trópusi erdők közepén, így mondani se kell, mennyire impozáns látványt nyújt! 

A természet szerelmesei ellátogathatnak a La Vanille Nature Parkba is, ahol leginkább krokodilokkal, óriásteknősökkel és más egzotikus állatokkal találkozhatnak a bambuszerdőben kialakított park területén. A víz alatti világ felfedezésére a Blue Bay Tengeri Park ad kiváló alternatívát, ahol a snorkelezés, búvárkodás mellett üvegfalú csónakok bérlésére is van lehetőség. 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel! 

Következő cikkünk: Nigéria legszebb természeti képződményei