Mennyibe kerül egy utazás, mivel számolj utazás előtt?

Az utazáshoz ma már nem kell milliókat félretenni, aki igazán szereti a világot járni, és nem feltétlenül vágyik luxus körülményekre, sokkal inkább a látnivalók és a valódi élmények miatt indul útnak az igen alacsony költségvetéssel is kihozhat egy-egy kiruccanást.

koltseg-(1).jpeg

Mivel is kell pontosan számolni?

Elsődlegesen számolni kell az útiköltséggel és a szállással, mindkettő alakítható, nem kell az első ajánlatnál leragadni, főleg, ha repülővel utazunk. Ha jó előre lefoglaljuk a jegyet, akkor kimondottan olcsón megúszhatunk egy-egy utazást. Szállással ugyanez a helyzet, ha időben elkezdünk keresni, akkor jó áron megcsíphetünk egy jó apartmant, de akár egy szép szállodai szobát is. Illetve érdemes figyelembe venni a szezonváltásokat, ha nem ragaszkodunk a turista szezonhoz, akkor megint csak rengeteget spórolhatunk. Mindezeken túl gondolnunk kell a helyi közlekedés költségeire, a strand és múzeum belépőkre, és az étkezésünkre. Foglalhatunk úgy szállást, hogy az már az étkezést is tartalmazza, de magunk is gondoskodhatunk róla. Sokszor kifelejtjük a kalkulációból, mondván, hogy ennünk itthon is kell.

Viszont külföldön minden más – biztosan nem fogjuk kihagyni a helyi finomságokat, és jó eséllyel a diétánkat is felfüggesztjük az utazás alatt, így az étkezésre legalább másfélszer annyit kell számolni, mint amit itthon költünk rá.

A nyugodt utazás egyik legfontosabb feltétele a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása.

Következő cikkünk:
Milyen bankkártyát vigyél magaddal az utazáshoz?