Mi a különbség az egyes szálláslehetőségek között

A külföldi utazások során a legkülönfélébb szálláslehetőségek közül válogathatunk. Cikkünkben összefoglaljuk a leggyakrabban előforduló szállásfajták fő ismertetőjegyeit.

Hotel

A hotelben minimum tíz szoba van. A szobák többségének egy- vagy kétszemélyesnek kell lennie. A hotelnek szolgáltatások széles körét kell nyújtania a vendégeknek azok ott tartózkodása alatt, beleértve az étkeztetést.

Motel

Út szélén álló hotel. Az ilyen szálláshelyeknek parkolóhelyet kell biztosítaniuk. A motelnek legalább tíz szobával kell rendelkeznie, többségében egy- és kétszemélyes szobákkal. Étkeztetést is biztosítania kell. A motelek általában a külvárosokban és a főbb autóutak mellett találhatók.

Kemping

Őrzött létesítmények, ahol a vendégek sátrakban, autókban vagy lakókocsikban tudnak megszállni. A kempinghelyen a vendég számára biztosítani kell az alapvető főzési és parkolási lehetőséget. Néhány kempingben a vendégek nyaralókban is tölthetik az estét.

Turistaház

Olyan szálláshely, amely az alapvető tartózkodási feltételeket biztosítja a vendégek számára. Minimum 30 ember képes megszállni benne.

Ifjúsági szálló

Szálláshely fiataloknak.

Kempingterület

A szálláshelyen sátrakban lehet megszállni, de a kempinggel ellentétben ezek a helyek nem őrzöttek.

Boutique hotel

Elegáns, luxusszálláshely, gyakran történelmi épületben. A legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtja, sok esetben ötcsillagos hotelek színvonalán. Ezek általában kis méretű, meghitt, egyedi tervezésű, gyakran történelmi szálláshelyek.

Hostel

A hostel kisebb, és alacsonyabb színvonalat kínál, mint egy hotel. A legfőbb jellemzője, hogy több személynek helyet biztosító szobák találhatók benne (háromtól kilenc vagy akár még több ággyal), a folyosón elhelyezett, közös használatú fürdőszobával. A vendégeket közös használatú konyha is várja, ahol elkészíthetik az ételüket, a szabadidejükben pedig a tévészobába is beülhetnek. Manapság sok hostel kínál egy- vagy kétszemélyes szobákat, néha saját fürdőszobával. Ezek a szobák jóval drágábbak a többszemélyes hálótermeknél. A hostelek hasonlítanak az ifjúsági szállókhoz, de azokkal ellentétben mindig magánkézben vannak, és nincsenek olyan szigorú szabályaik.

Bungaló

Kis nyaralók, általában fából, az egzotikus országokban pálmalevelek fedik a tetejüket. A bungalók gyakran helyezkednek el a tengerparton, tengerre néző tornáccal.

Falusi turizmus

Farmok, tanyák turisták számára. Általában családi vállalkozásban működnek, a vendégeknek vidéken kínálnak lehetőséget az aktív kikapcsolódásra. Ezek a tevékenységek gyakran kapcsolódnak például a mezőgazdasági munkákhoz.

Forrás: https://www.esky.hu/utazasi-kalauz/hotelek/hotel-tipusok-es-kategoriak/kulonbozo-tipusu-szallasok 

 

Bármilyen típusú szálláshelyet is választunk, a felhőtlen kikapcsolódás érdekében elengedhetetlen a megfelelő utasbiztosítás megkötése!

Következő cikkünk: A legszebb nemzeti parkok a világon