Milyen bankkártyát vigyél magaddal az utazáshoz ?

Rutinos utazóként is komoly fejtörést okozhat, hogy mennyi pénzt váltsunk át a célország pénznemére, hogy biztosan elég legyen, de ne is legyen túl sok, vagy hogy hol és mikor váltsunk, mert a pénzváltás is komoly költségekkel járhat. Többek között ezért érdemes inkább olyan bankkártyát választanunk, ami külföldön is velünk lehet.

bankkartya.jpeg


A legtöbb országban már szinte mindenhol lehet kártyával fizetni, de ha mégsem akkor egy ATM segítségével levehetjük a számlánkról a kellő összeget. Kártyaválasztáskor nézzük meg, hogy milyen költségekkel jár a pénzfelvétel, az Gránit Bank Platinum kártyája havonta két alkalommal díjmentes pénzfelvételt biztosít külföldi bankok esetében is. Így máris megspóroltuk a váltás költségeit. További előnye a külföldi kártyahasználatnak, hogy biztonságos, hiszen, ha nem találjuk, akkor pillanatok alatt le lehet tiltani, így nyugodtabban lehet gondolkodni, hogy merre is hagyhattuk el a kártyát.

Ha mégse lenne meg, akkor a Platinum kártya esetében a sürgősségi asszisztencia igénybevételével a világ bármely pontján igényelhetünk újat és néhány napon belül kézhez is vehetjük. Mindemelett pedig ellenőrizzük, hogy milyen utas-, és poggyászbiztosítás kapcsolható a választott kártyatípushoz, hiszen az utazás során ez az egyik legfontosabb, amit magunkkal kell vinnünk.

A bankkártya mellé a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is fontos!

Következő cikkünk:
Milyen bőröndöt vigyek magammal az utazáshoz?