Milyen bőröndöt vigyek magammal utazáshoz?

Repülőút során igen fontos döntés, hogy kézitáskát, hátizsákot vagy bőröndöt viszünk magunkkal. Befolyásolja az utazás időtartama, a holmijaink mennyisége és mérete, és az adott repülőtársaság szabályai.

borondok-(1).jpeg


A legkényelmesebb megoldás a gurulós bőrönd, mely szépen követ minket mindenhová, és a ruháink sem gyűrődnek össze benne és mivel kellően széles a méret választák, így jól tudunk igazodni a társaságok által megadott poggyászméretekhez. A legtöbb légitársaság engedélyez a jegy mellé egy kézipoggyászt ingyenesen, melyet felvihetünk a fedélzetre magunkkal. Viszont ezt csak szigorú szabályok mellet tehetjük, így utazás előtt nézzük meg, hogy a bőröndünk passzol-e az elvárásokhoz.

A Wizz Air legfeljebb 40x30x20 cm, a Ryanair pedig maximum 40×20×25 cm nagyságú kézipoggyászt engedélyez. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nagyobb csomagot nem vihetünk, csupán az felár köteles. Ha tisztában vagyunk a megfelelő méretekkel, akkor már csak az anyag választásban kell dűlőre jutni. A puha fedelű bőrönd mellett szól, hogy nem törik és csomagolásnál többet enged, így több ruha fér bele, a kemény külsejű azonban strapabíróbb, így, ha gyakran utazunk akkor érdemesebb egy ilyen típusú bőröndre beruházni.

A bőrönd mellé fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása is!

Következő cikkünk:
Nemzeti parkok Európában