Milyen gyógyszereket vigyél magaddal az utazásra?

Egészségünk a legfontosabb kincs, amire mindig vigyáznunk kell. Nincs ez másképp utazás alatt sem, ilyenkor mindig a lehető legjobban fel kell készülnünk a nem várt egészségügyi problémákra. 

gyogyszerutazashoz-(1).jpeg

Egy jól átgondolt és összerakott útipatika megmenthet minket attól, hogy egy esetleges betegség vagy kisebb sérülés rányomja a bélyegét az egész nyaralásra. De milyen gyógyszereket érdemes a bőröndbe pakolni? Talán az egyik legjellemzőbb és legkellemetlenebb probléma, ami elronthatja a kedvünket, a fejfájás. A repülés során jelentkező nyomáskülönbség, vagy a desztináció extrém hőmérséklete például okozhat fejfájást, ezért mindig legyen nálunk fejfájáscsillapító vészhelyzet esetére. 

Akár gyermekkel utazunk, akár nem, bármikor történhetnek apróbb balesetek, mint egy felhorzsolt térd, vagy egy kagylóhéjon elvágott láb. Erre az esetre előnyös, ha mindig van nálunk sebfertőtlenítő, folyékony vagy por formában, hogy elkerüljük az elfertőződést. Ide tartoznak a különböző rovarcsípések és a napégés is, amelyekre mindig nagy az esély, ha nyáron utazunk. Ne felejtsük tehát otthon a naptejet és a napégés, illetve rovarcsípés kezelésére szolgáló krémeket sem! 

Sokan küzdenek hányingerrel, ha repülésről van szó, ezért jó, ha mindig van kéznél B6 vitamin, amely megnyugtatja az émelygő gyomrot. Ezen kívül más kockázatoknak is kitesszük a gyomrunkat nyaralás közben, mint például az ivóvíz és a helyi ételek fogyasztása, erre érdemes felkészülni probiotikummal és a biztonság kedvéért legyen nálunk hasfogó hatású készítmény is. 

Minden más eshetőségre pedig kössünk utasbiztosítást, amely nem foglal helyet a bőröndben és mindig számíthatunk rá, ha baj van. 

Következő cikkünk: Óvintézkedések zsebtolvajok és rablások ellen​


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']