Minden út Rómába vezet

A csodálatos Róma Olaszország fővárosa, Lazio régió és a hajdani Római Birodalom központja. Itália legnagyobb és legnépesebb városa mintegy 2,6 millió lakossal rendelkezik. Területébe ékelve található a Vatikán, a római katolikus egyház központja, a pápa székhelye, amely a világ legkisebb független állama. Története elképesztő régre nyúlik vissza, ugyanis több mint két és fél ezer évet ölel fel. Rómában életre kel a történelem és persze a mediterrán, olasz miliő is. Nem véletlenül szokták mondani, hogy életében egyszer mindenkinek el kell jutnia ebbe a kivételes városba! Róma felfedezésre vár!

A képen égbolt, kültéri, személy, épület látható

Automatikusan generált leírás

Róma látványosságokban, múzeumokban és műemlékekben rendkívül gazdag központja az UNESCO Világörökség része. Ahhoz, hogy történelmi kincseit egytől-egyig megtekintsük, talán egy hét sem elég. Cikkünkben megemlítünk néhány nevezetességet, melyeknek maradéktalanul a római vakáció állomásainak kell lenniük!

Colosseum

Az ókori Róma hatalmas amfiteátruma, ma pedig a leglátogatottabb műemléke a városnak. Az elliptikus alaprajzú arénát több emelet magasságban ülőhely sorok öveznek, ahonnan egykoron a nézők biztonságosan szemlélhették a látványosságokat. „Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is” – írta a monumentális építményről Beda Venerabilis angolszász egyházi író.

Pantheon

A Pantheon az ókori építészet egyik legjelentősebb alkotása. I. e. 27-ben építette Marcus Vipsanius Agrippa a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére. Lenyűgöző építmény, a hengeres főépület előtt 16 oszlopcsarnok áll, gránitból készült korinthoszi oszlopokkal.

Spanyol lépcső

A Spanyol lépcső egy díszesen kiépített, szabadtéri kőlépcsősor Róma IV. kerületében, amely a domboldalon álló Santa Trinità dei Monti templomtól vezet le a Piazza di Spagna nevű térre. A magyar nyelvben meghonosodott nevét a lábánál elterülő térről és az ott található Palazzo di Spagna palotáról kapta.

Vatikáni Szent Péter Bazilika

A lenyűgöző szépségű Szent Péter-bazilika a római katolikus egyház első számú szentélye, a négy nagy bazilika egyike és a világ második legnagyobb keresztény temploma. Szent Péter apostol sírjára építették.

Róma mindezek mellett színes kulturális életet, nagyszerű ételeket és homokos tengerpartot is kínál látogatóinak.

Mielőtt felfedeznénk a történelmi város kincseit, készüljünk fel minden eshetőségre és kössük meg az ideális utasbiztosítást!

Következő cikkünk:
Külföldi utazás személyi igazolvánnyal