Mire figyelj a kisállatbiztosításnál?

Sok mindenre oda kell figyelnünk, ha úgy döntünk, kiskedvencünk velünk tart nyaralásunk során. Állatbarát-e a szálláshely? Alkalmas-e az állatka repülő- vagy autóútra? Érvényes-e az állatútlevél? Ezek csak a legalapvetőbb kérdések, amik felmerülhetnek ilyenkor, de mi az, amit mindenképp tudnunk kell a kisállatbiztosítás kötésénél? 

Mire_figyelj_a_kisallatbiztositasnal.jpeg

Bizony, köthetünk biztosítást kedvencükre is, így nem kell aggódnunk az esetleges egészségügyi költségeik miatt, ha baj történne akár otthon, akár utazás során. Ezt abban az esetben tehetjük meg, ha a szóban forgó állat 6 hónapos életkort már betöltötte és rendelkezik a megadott oltások és gyógyszeres kezelések mindegyikével. 

Ezekről a legjobb, ha állatorvosunknál tájékozódunk, így biztosan nem ütközünk akadályba biztosítás kötésekor. Ma már nem különleges elvárás az, hogy kedvencünk mikrochippel legyen ellátva, hiszen ezt évek óta kötelező megtenni. Nem meglepő tehát, hogy a kisállatbiztosítás feltételei között is megtalálható az elektronikus azonosító megléte. 

De mire érvényes a kisállatbiztosítás? Mindig kockázattal jár, ha kisállatunkat új helyszín és új élmények érik, ezért még az állatbarát helyeken is történhetnek kisebb balesetek, amelyeknek a szoba látja kárát, ez pedig költségekkel járhat. Szerencsére, a kisállatbiztosítás segítségével kiterjeszthetjük a felelősségbiztosításunk fedezetét, hogy az okozott károkat ne nekünk kelljen megtéríteni. Ezen kívül egészségügyi problémák, betegségek, sérülések állatorvosi kezelését és az állatorvoshoz történi szállítás költségeit is állja a kisállatbiztosítás, így emiatt sem kell aggódnunk többé. 

Figyeljünk oda arra is, hogy időben megkössük a biztosítást, hiszen a szerződés aláírása utáni várakozási idő alatt felmerülő problémákat a biztosító nem köteles fedezni. Ez a várakozási időtartam minden biztosítónál más lehet, ezért utazás előtt alaposan és időben tájékozódjunk, hogy biztosan biztosítva legyen a kisállat a nyaralás ideje alatt. 

Nem csak ebben térnek el a különböző biztosítók ajánlatai: sokan csak az általuk leszerződött állatorvos által végzett kezelések költségeit fedezik, ha saját állatorvosunk nincs ezek között, akkor bajban lehetünk. Ezért nézzük át az ajánlatokat és ha tehetjük, olyat válasszunk, amely nem határozza meg, melyik orvoshoz vihetjük kisállatunkat, így biztosak lehetünk, hogy azt az ellátást kapjuk, amelyet megszoktunk.

Utazás előtt tehát ne csak saját utasbiztosításunkról gondoskodjunk, hanem négylábú útitársunk kisállatbiztosításáról is! 

Következő cikkünk: Hasznos tanácsok téli vakációhoz


[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']