Mit várj el az Airbnb házigazdáktól?

Az Airbnb (eredeti nevén: Air Bed & Breakfast) egy online foglalási rendszer, melyben privát egyének adhatnak ki szobákat vagy egész lakásokat rövidebb időszakokra – jellemzően néhány napra vagy pár hétre. A felület használata főként a fiatalok és a spórolni vágyók körében elterjedt.

A szállások a vendéglátók szabad szobájától kezdve komplett lakásokon át kastélyokig, hajókig és egész különleges szálláshelyekig terjednek – akár fára épített kunyhókat és komplett szigeteket is bérelhetünk. Budapesten több mint 8000 szállás van a rendszerben. Bár az eredeti koncepció szerint a szobához reggeli is tartozott volna, ma már jellemzően csak szállásokról van szó, hiszen a lakások többségében nem él ott a tulajdonos. És hogy mi az az airbed? Az alapítók kezdetben felfújható matracokat helyeztek el a nappalijukban és azt adták bérbe néhány éjszakára.

Minden foglalás mögött egy házigazda áll, egy valódi személy, aki elláthat az érkezéshez szükséges információkkal, és segíthet, hogy otthon érezzük magunkat.  A házigazdák különböző módon kommunikálhatnak a vendégekkel a lefoglalt szállás vagy élményprogram típusától függően. A segítőkészség, a kielégítő  információszolgáltatás és a kedvesség elvárható minden házigazda esetében. Ha ezeket az alapvető feltételeket nem kapjuk meg, illetve ha a szállással, esetleg a pénzügyek rendezésével adódik problémánk, panaszt tehetünk.

A népszerű platformot bizonyára már a legtöbben ismerjük vagy használtuk is. Fontos, hogy az utazás előtt alaposan tájékozódjunk a szálláshely paramétereiről és vegyük fel a kapcsolatot a házigazdával.

Hogyan találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb szállást?

Mind mások vagyunk és másképp utazunk. Ha egy várost szeretnék felfedezni, célszerű egy olyan szállás kiválasztása, amely a központban helyezkedik el. Egészen más típusú szállás kell azonban, ha el akarunk vonulni a világtól és csendre vágyunk.
 

Forrás: https://www.travellina.hu/mi-az-airbnb/ 
 

Nélkülözhetetlen kelléke az ideális kikapcsolódásnak a megfelelő utasbiztosítás megléte!

Következő cikkünk: Jó tanácsok a külföldi továbbtanuláshoz