Mit vigyél magaddal a több napos fesztiválokra

Ha több napos tombolásra készülünk egy fesztiválon, az önfeledt szórakozás érdekében mindenképp szükségünk lesz egy-két dologra! Érdemes átfutni azoknak a kellékeknek a listáját, amelyeket nem feltétlenül vinnénk magunkkal, mégis nagyon hasznosak tudnak lenni.  Lássuk, hogy milyen tippek lehetnek nagy segítségünkre:

A képen égbolt, személy, kültéri, állás látható

Automatikusan generált leírás

  1. Komfortosan a szabadban

A nyári fesztiválokon, ahol a szabadban tartózkodunk az egész nap során, kiemelten fontos a bőrünk védelme! Legyen nálunk naptej és UV szűrős napszemüveg! A kalap vagy fejkendő is jól jöhet, így hatékonyan védekezhetünk a napszúrás és a hőguta kellemetlen tünetei ellen. Készüljünk fel az esős és sáros időre is, esernyő, esőkabát, gumicsizma - mind nagyon hasznos kellékek. Az éjszakák hűvösek lehetnek, ezért bőven csomagoljunk meleg ruhát is. Vigyünk magunkkal szúnyog- és kullancsriasztót is, hogy ne vakarózással teljenek az éjszakáink!

  1. Tisztálkodás

Nyilvánvalóak az alapvető tisztálkodási szerek, de nem árt előre átfutni a listát: tusfürdő/szappan, sampon, dezodor, fogkefe, fogkrém, törölköző. Amit már hajlamosak vagyunk elfelejteni: papír zsebkendő, kézfertőtlenítő és nedves törlőkendő. Ami nem feltétlenül jut az eszünkbe, mégis hasznos lehet, az a manikűr készlet. 

  1. Útipatika

Tény: a másnapos fejfájásunkra fájdalomcsillapító kellhet. Gyomorrontás vagy egyéb emésztési negézségek esetére készítsünk görcsoldót, puffadásgátlót és probiotikumot. Nem árt, ha tartunk a táskánkban némi C-vitamin tablettát is, hiszen az hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A száraz szemek szemcseppel való kezelése növelheti komfortérzetünket, így ezt se felejtsük el csomagolás közben. Kisebb megfázás esetén nagyon jól jöhet az orrspray. Sebfertőtlenítővel és ragtapasszal könnyen kezelhetjük a kisebb sérüléseket.

  1. Hallásvédelem

Ha szeretnénk a koncerteket az első sorokból élvezni, mindenképpen ajánlatos füldugót beszerezni azért, hogy megóvjuk hallásunk épségét és megelőzzük a maradandó halláskárosodást! Sokak nem gondolnak erre, de nagyon okos döntés erre is figyelnünk!

 

Készüljünk fel minden eshetőségre, kössünk utabiztosítást, melyre mindig számíthatunk!

Következő cikkünk: Legjobb hazai és külföldi utazós Youtube-csatornák