Mivel üssük el az időt egy hosszabb út során?

Mind ismerjük azt a helyzetet, amikor egy hosszabb repülő- vagy autóút során nem tudjuk mivel szórakoztatni magunkat. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az alapvetően izgalmas utazás pár óra elteltével sokat veszít az izgalom-faktorából. Pedig nem kell, hogy így legyen; kihasználhatjuk ezt az időt úgy is, hogy szinte fel sem tűnik, hogy több órát utaztunk. 

hosszabut-(1).jpeg

Pedig egy hosszú út során tulajdonképpen több órányi szabadidő kerül a kezünkbe, ez pedig lehetőséget ad arra, hogy olyan dolgokat megengedjünk marunknak, amit a sűrű hétköznapok során nem tennénk. Engedjük meg magunknak, hogy elbóbiskoljunk pár percre, olvassunk bele a könyvbe, amit hónapok óta hanyagoltunk, nézzük meg a filmet, amiről lemaradtunk a moziban! 

Azt pedig, hogy ezeket mind teljes nyugalomban tudjuk végezni, biztosítsuk még az utazás előtt: töltsük fel elektronikus eszközeinket, pakoljuk be a nyakpárnát, szemmaszkot, ha pedig a zajokra is érzékenyek vagyunk, füldugót is! Ha nagyon előre gondolkozunk, akkor próbáljunk meg ablak mellé foglalni ülést, hiszen köztudottan ez a legalkalmasabb hely, ha aludni szeretne az ember, sőt, a lábtér is sokkal tágasabb. Arról nem is beszélve, hogy a felhőket csodálva merülhet álomba az ember, ez pedig különleges élmény, amit csak repülés során élhetünk át.

Természetesen, ha nem egyedül utazunk, nem feltétlenül szeretnénk elszigetelődni utastársainktól. Rengeteg utazásra alkalmas játék közül válogathatunk, amivel órákra leköthetjük magunkat és egymást, legyen szó mobiljátékról, vagy társasjátékokról, biztosan találunk kedvünkre valót. Ha pedig eleget játszottunk, eltölthetjük a következő órákat a nyaralás tervezésével, elvégezhetjük az utolsó simításokat utazási naplónkban, hátha eszünkbe jut még valami. Közben pedig jól jön, ha előre gondoskodtunk rágcsálni valókról, amelyeket majszolhatunk utazás közben, pótolva a sok órát üléssel elvesztegetett energiát. 

Egyszerűbb dolgunk van, ha olyan vonaton, vagy buszon utazunk, ahol rendelkezésünkre áll ingyenes Wi-Fi, ilyenkor szinte semmi nem szab határt annak, hogyan szórakoztatjuk magunkat az utazás alatt, a különböző online játékok és streaming szolgáltatások tömkelege áll rendelkezésünkre. Repülőn nehezebb dolgunk van, viszont, ha előre gondolkozunk, letölthetünk mindent még utazás előtt, legyen szó zenéről, könyvről, filmről, játékról, így nem kell az unalom miatt aggódnunk. 

Hogy semmi más miatt se kelljen aggódnunk, kössünk utasbiztosítást indulás előtt, hogy miután végre megérkeztünk úticélunkhoz felhőtlen legyen a kikapcsolódás! 

Következő cikkünk: Mit ne fogyasszunk repülés előtt?