Németország legszebb természeti képződményei

Németország állama Közép- és Nyugat-Európában helyezkedik el. Területe az Alpoktól az Északi- és a Balti-tengerig terjed. Szárazföldi határait északon Dánia, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton Franciaország és a Benelux államok jelentik. 357 022 négyzetkilométeres területével Európa 7. legnagyobb országa. A német turizmus alatt a legtöbben a pezsgő, komoly gazdaság hatalmú nagyvárosokra gondolunk. Ám ezeken kívül Németország még számtalan kulturális, történelmi és természeti látnivalót rejt.

A képen víz, hegy, kültéri, tó látható

Automatikusan generált leírás

Hegyvidékes tájak, zöldellő erdők, illatozó virágmezők, kristálytiszta tavak és festői tengerpartok mind fellelhetőek ebben a csodás országban. Cikkünkben összegyűjtöttük Németország legszebb természeti képződményeit. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Breitachklamm-szurdok

A festői Breitachklamm-szurdok 100 méteres mélységével Közép-Európa egyik legmélyebb sziklaszurdoka. A túrázók és kirándulók a mohával borított sziklaszirtek mentén követhetik a jól biztosított ösvényt, miközben a kristálytiszta víz csobog mellettük a völgyben, és csiszolt vályúkban gyűlik össze. Azok, akik elérik a szurdok felső végét, követik a Zwingsteget, majd elérik a Sesselalpe nevű hangulatos hegyi fogadót. Érdemes megtenni ezt a lenyűgöző szépségű utat, biztosan nem fogjuk megbánni!

Rügeni mészkősziklák

Az ország Balti-tengerben található szigetén, a Jasmund Nemzeti Parkban egy vakítóan fehér sziklarendszer nyújt egyedülálló látványt. Rügen az UNESCO Világörökségei részét képezi. Az itt található, különleges természeti képződmények lábánál hosszú, fehérhomokos strandok lelhetőek fel. Tökéletes sétát tehetünk a vidéken.

Fekete-erdő

A hegyvidékes Fekete-erdő (németül Schwarzwald) Baden-Württembergben, amely Németország délnyugati részén helyezkedik el. Nyugatról és délről a festői Rajna völgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg, amely 1493 méteren magasodik. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét. Érdekesség, hogy a Fekete-erdőben ered két kis patak, a Breg és a Brigach összefolyásával Donaueschingennél, és innen délkeleti irányban 2850 kilométert tesz meg a Fekete-tengerig… Ez a folyó a Duna.

Königssee

Az Ausztriától csupán pár kilométerre fekvő Königssee kétségtelenül Bajorország legszebb tava. Az állóvíz a Berchtesgaden Nemzeti Park ékköve, amely elkápráztató látványával turisták sokaságát vonzza a környékre évről évre. Festői szépségét természetes kialakulásának köszönheti, a tavat ugyanis hatalmas hegyek gleccserei faragták. Bár a tóban fürdeni is szabad, az ide érkezők turisták nagyrésze a kirándulást preferálja, a különböző nehézségű túraútvonalak segítségével ugyanis felfedezhető a varázslatos vidék. Igaz, hogy a tavat nem lehet körbesétálni, hajóval könnyen átjuthatunk az egyik feléről a másikra. 

Röthbach vízesés

A Röthbach 470 méteres magasságával Németország legnagyobb vízesése. A zuhatag a Berchtesgaden Nemzeti Parkban található, melynek területe az UNESCO világörökség részét képezi. A térség lélegzetelállító látványával és természetközeli hangulatával kiváló úti cél azok számára, akik szeretnének egy kicsit elmenekülni a hétköznapok nyüzsgése elől. Az itt található dús legelőkön teheneket fedezhetünk fel, az erdei túra közben a víz csobogását hallgatva pedig garantált a kikapcsolódás.

Helgoland

Ezen turisztikai látványosságról egy képet megtekintve bizonyára a legtöbben nem Németországra gondolnának: a Helgoland ugyanis Németország egyetlen nyílt tengeri szigete, amely bámulatos látványt tár a látogatók elé. A területen az Északi-tenger hatalmassága varázsolja el a turistákat, miközben a kékségben gyönyörködnek, ameddig a szem ellát. A helyszín az év minden időszakában változatos programokkal várja a turistákat: utazás előtt érdemes tájékozódni az aktuális rendezvényekről. Izgalmas túraútvonalak, wellness, spa és sportközpontok foglalnak helyet a térségben, sőt esküvőket is szívesen tartanak itt a fiatal párok. A desztináció kifejezetten jó választás családok számára, a szállások ugyanis családbarátok, a tengerparti bungallók fókák társaságában pedig garantáltan felejthetetlen élményben részesítik majd a kicsiket. Sőt a kiépített játszóterek, csúszdák és úszómedencék is gondoskodnak a gyerekek önfeledt szórakozásáról, miközben a család többi része a pihentető gyógyfürdőben kapcsol ki, vagy egy érdekes múzeumot látogat meg. 

Bodensee

A Boden-tó Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, amely Svájc, Ausztria és Németország területén nyúlik el. Csodás környezetével és változatos kirándulási lehetőségeivel egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében, az év minden időszakában. A környék kiváló desztináció gyermekes családok számára, hiszen az itt található erdei kötélpálya, bobpálya és állatkert bizonyára nem hagyja majd őket unatkozni. A térség felfedezésére részt vehetünk egy hajókörúton, vagy bejárhatjuk az erdei tanösvényeket. Bodensee környéke a kultúra szerelmeseinek sem okoz csalódást, hiszen érdekes múzeumokban sem lesz hiány, ha ide látogatunk. Nem érdemes kihagyni a látványos Pfander hegyet sem, a csúcs ugyanis felvonóval egyszerűen megközelíthető, a tóra táruló panoráma pedig egyszerűen leírhatatlan. Ha tehetjük, szakítsunk időt az osztrák Bregenz megtekintésére is, a város ugyanis remek sportolási és kulturális ajánlatokkal csábítja az utazókat. Menjünk el a Márton-toronyhoz, vagy tekintsük meg a Hadtörténeti Múzeumot, az élmények garantáltak.

 

A világ varázslatos természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Anglia legszebb természeti képződményei