Németország legszebb természeti képződményei

Németország állama Közép- és Nyugat-Európában helyezkedik el. Területe az Alpoktól az Északi- és a Balti-tengerig terjed. Szárazföldi határait északon Dánia, keleten Lengyelország és Csehország, délen Ausztria és Svájc, nyugaton Franciaország és a Benelux államok jelentik. 357 022 négyzetkilométeres területével Európa 7. legnagyobb országa. A német turizmus alatt a legtöbben a pezsgő, komoly gazdaság hatalmú nagyvárosokra gondolunk. Ám ezeken kívül Németország még számtalan kulturális, történelmi és természeti látnivalót rejt.

A képen víz, hegy, kültéri, tó látható

Automatikusan generált leírás

Hegyvidékes tájak, zöldellő erdők, illatozó virágmezők, kristálytiszta tavak és festői tengerpartok mind fellelhetőek ebben a csodás országban. Cikkünkben összegyűjtöttük Németország legszebb természeti képződményeit. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Breitachklamm-szurdok

A festői Breitachklamm-szurdok 100 méteres mélységével Közép-Európa egyik legmélyebb sziklaszurdoka. A túrázók és kirándulók a mohával borított sziklaszirtek mentén követhetik a jól biztosított ösvényt, miközben a kristálytiszta víz csobog mellettük a völgyben, és csiszolt vályúkban gyűlik össze. Azok, akik elérik a szurdok felső végét, követik a Zwingsteget, majd elérik a Sesselalpe nevű hangulatos hegyi fogadót. Érdemes megtenni ezt a lenyűgöző szépségű utat, biztosan nem fogjuk megbánni!

Rügeni mészkősziklák

Az ország Balti-tengerben található szigetén, a Jasmund Nemzeti Parkban egy vakítóan fehér sziklarendszer nyújt egyedülálló látványt. Rügen az UNESCO Világörökségei részét képezi. Az itt található, különleges természeti képződmények lábánál hosszú, fehérhomokos strandok lelhetőek fel. Tökéletes sétát tehetünk a vidéken.

Fekete-erdő

A hegyvidékes Fekete-erdő (németül Schwarzwald) Baden-Württembergben, amely Németország délnyugati részén helyezkedik el. Nyugatról és délről a festői Rajna völgy határolja. A legmagasabb csúcsa a Feldberg, amely 1493 méteren magasodik. A hegység az itt található számos tobozos fa sötét színéről kapta a nevét. Érdekesség, hogy a Fekete-erdőben ered két kis patak, a Breg és a Brigach összefolyásával Donaueschingennél, és innen délkeleti irányban 2850 kilométert tesz meg a Fekete-tengerig… Ez a folyó a Duna.

A világ varázslatos természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Anglia legszebb természeti képződményei