Nemzeti parkok Európában

Amikor a nyaralást tervezzük, hajlamosak vagyunk csak a nagyvárosok és a vízpartok adta csodákra koncentrálni és könnyen elfeledkezünk az egyéb látnivalókról, például a nemzeti parkokról. Pedig izgalmas, és elbűvölő lehetőségeket kínálnak, akár családdal, akár barátokkal vágunk neki az utazásnak. Igazán közel kerülhetünk az ország élővilágához, és akár már egy óra séta is felfrissülést nyújthat a testünknek és a lelkünknek egyaránt.
 

szloven-nemzeti-park-(1).jpeg


Igazán különleges látványt kínál az Egyesül Királyság nemzeti parkja, a Pembrokeshire Coast, ahol varázslatos kontrasztot alkot a tenger kékje és a part barnás-zöldes árnyalata, melyet akár 186 mérföld hosszú gyalogösvényen végig is járhatunk. A Saxon Switzerland Nemzeti Park neve ellenére nem Svájcban, hanem Németországban terül el. Különlegessége a hatalmas kőképződmény, mely napnyugtakor lélegzetelállítóan gyönyörű látványt nyújt.

Olaszország is rejteget hasonló szépségeket, ilyen például a Belluno Dolomites Nemzeti Park, amely különleges hangulata miatt közkedvelt kirándulóhely. A levegő olyan tiszta, hogy a hegycsúcsok látványát is szabadon élvezhetjük. Végül pedig a spanyol Ordesa Nemzeti Park, mely szintén varázslatos tájakat tartogat a látogatók számára. Az Ordesa-völgyet több száz méter magas kőfalak szegélyezik, ezzel védve az igen gazdag élővilágot, és csodálatos vízeséseit.

A nemzeti parkok látogatása előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Repülőjáratok