Nepál legszebb természeti képződményei

A Himalája és az Indo-Gangeszi-síkság területein elterülő Nepál változatos tájaival és különleges kultúrájával kápráztatja el az odautazókat. A hegyes-völgyes tájakkal teli ország mesés utazási élményt és kulturális kínál mindenkinek. Ismerd meg Nepál legszebb tájait és bővítsd bakancslistád még különlegesebb élményekkel!

Az egyedülálló hangulatú ország a világ 10 legmagasabb csúcsa közül nyolccal rendelkezik, amelyek közül az egyik a Földünk legmagasabbja, a Himalája csúcsa. A legtöbb nemzeti park Nepál területén a hegységek szomszédságában lett kialakítva, ahol megismerhetjük a jellegzetes élővilágot és csodálatos tájakban gyönyörködhetünk. A Sagarmatha Nemzeti Park éppen a Himalája területén fekszik. A nemzeti park területén magasodik a világ legmagasabb csúcsa, az Everest-csúcs is, ám a lélegzetelállító látványért természetesen nem kell odáig elmenni. 

A képen hegy, kültéri, égbolt, természet látható

Automatikusan generált leírás

Az Annapurna Nemzeti Park az azonos nevű hegylánc élővilágának védelme érdekében jött létre. A park a gyakorlott hegymászók egyik kedvence, akik az Annapurna-ösvényen kezdhetik meg a kihívásokkal teli túrát. A parkban buddhista és hindu szenthelyek is fellelhetőek, az egyik hegycsúcs megmászása viszont éppen vallási okok miatt tilos. 

A buddhizmus és a hinduizmus gyakorlása Nepálban világhírű. Erre kiváló példa, hogy a Copan kolostorban az egész világon ismert meditációs tanfolyamokat indítanak. A Katmandu külvárosában fellelhető buddhista kolostor mindenki számára nyitott és fekvésének köszönhetően tökéletes alternatívát kínál, hogy a nepáli vallás, kultúra és természet találkozásának szemtanúi lehessünk. 

A Chitwan Nemzeti Park valóban közelebb hozza az embert a természethez. A nepáli királyok egykori vadászterületén kialakított nemzeti parkban különböző szervezett kirándulások keretén belül csodálhatod meg a vadon élő állatokat természetes élőhelyükön. Szállj be egy dzsippbe és lesd meg az orrszarvúkat, tigriseket és elefántokat! Az extrém sportok szerelmesei sem maradnak le a természetközeli élményekről, hiszen a Himalája lábánál lévő folyók, mint például a Bhote Kosi vagy a San Kosi kiváló lehetőséget kínál a raftingolásra. 

 

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!


Következő cikkünk: Omán legszebb természeti képződményei