Népszerű úti célok külföldi tanuláshoz

Az országhatáron kívül gondolkodsz? Külföldön tanulnál tovább? Nem Magyarországon képzeled el a jövőd? Összegyűjtöttük a legkedveltebb úti célokat külföldi tanuláshoz.

Németország

Mindamellett, hogy Németország legtöbb állami egyetemén nem kell tandíjat fizetni, a régió nyelv szempontjából is tökéletes választás. Angol mellett németül is tanulhatsz, amely tudással sok lehetőség  tárul fel előtted Európa szerte. Az ország legnépszerűbb egyetemvárosai: Berlin, München és Köln változatos képzéseket kínálnak rengeteg területen.

Finnország

Finnország oktatási rendszere a világon a legjobb, az itt megszerezhető tudás ugyanis rendkívül gyakorlatias és hasznosítható. A hatékony oktatás évről évre rengeteg diákot csábít az országba, mindemellett az EU állampolgárainak tandíjat sem kell fizetniük. A Helsinki Egyetem a leggyakrabban választott intézmény a tanulók körében.

Franciaország

Franciaországban különösen sok felsőoktatási intézmény működik, melyek sokszínű képzési kínálattal várják a hallgatókat minden területen és minden szinten. A francia nyelvű képzések mellett angolul is tanulhattok, mindemellett az egyetemek változatos tanfolyamokat kínálnak külföldi hallgatóknak a francia nyelv és kultúra elsajátítására. A főváros, Párizs mellett Nice és Dijon is gyakori választás külföldi továbbtanulás esetén. 

Hollandia

A csodálatos Hollandia Európa szerte az egyik legszélesebb körű angol nyelvű továbbtanulási skálát kínálja. Az oktatás nemzetközi megközelítése és magas színvonala miatt az ország intézményei hatalmas népszerűségnek örvendenek mind helyi, mind külföldi diákok körében. Bár az oktatás nem ingyenes, a holland kormány támogatja a továbbtanulást, ezáltal a tandíjak megfizethetők, az ösztöndíjak pedig elérhetők. A szuper tanulási és munkalehetőségek mellett Hollandia páratlanul sokszínű és befogadó ország, így a külföldi hallgatóknak nem kell aggódniuk a beilleszkedés miatt. 

Váratlan helyzetek nem csak a nyaraláson, hanem a hétköznapi életben is adódhatnak. Hosszabb távú külföldi tartózkodás esetén se felejtsd el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a teljes biztonság érdekében!

Következő cikkünk: Távoli hajóutak az exkluzív élményekért