New York-i látnivalók, amiket nem érdemes kihagyni

New Yorkba utazol és a bőség zavara miatt nem tudod eldönteni, mely ikonikus helyekre látogass el? Itt van néhány érdekes és különleges látnivaló, ahová egyszer mindenképp érdemes elmenned!

new-york-(1).jpeg

Szabadság-szobor

A Szabadság-szobor egy hatalmas bronzszobor, amelyet Franciaország ajándékozott az Egyesült Államoknak 1886-ban, az amerikai függetlenség századik évfordulójára. A látogatók felmehetnek a szobor tornyába, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a New York-i kikötőre és a városra.

Central Park

A Central Park egy hatalmas zöldterület New York központjában. A parkban számos szabadidős tevékenységre van lehetőség, mint például sétálás, biciklizés, gördeszkázás, piknik, valamint különböző kulturális és sportesemények.

Empire State Building

Az Empire State Building 1931-ben épült fel, és 381 méter magasságával a város egyik legmagasabb épülete. A kilátóteraszról 360 fokos panoráma nyílik a városra. Az épületben található egy múzeum, amelyben a látogatók az Empire State Building történetét ismerhetik meg.

Times Square

Times Square a New York-i éjszakai élet színhelye, a területen számos szórakozóhely, étterem és mozi található. A helyszín világhírű reklámjairól ismert, amelyeknek fényei az egész teret beborítják, valamint az éves és évfordulós eseményeiről (pl. újév).

Central Synagogue

A Central Synagogue New York City legrégebbi és legszebb zsinagógái közé tartozik. Az 1870-ben felállított épület a zsidó vallás számára kulturális központként szolgál, belsejében gyönyörű mozaikok és üvegablakok találhatók, amelyek bemutatják a zsidó történelmet és kultúrát.

One World Trade Center

Az One World Trade Center 541 méterével az Egyesült Államok legmagasabb épülete amelyet 2014-ben adtak át. A kilátóteraszról fantasztikus panoráma nyílik a városra, és a látogatók interaktív kiállítások keretében megismerkedhetnek a látogatók az épület történetével.

Brooklyn Bridge

A Brooklyn Bridge az egyik legismertebb híd New Yorkban, amely összeköti Manhattan és Brooklyn-nal. Az 1883-ban elkészült híd 1,8 kilométer hosszú, és gyalogosok, kerékpárosok és autósok is használhatják. A hídról gyönyörű kilátás nyílik a városra, különösen a naplemente és az éjszakai fények idején, mindenképpen érdemes megnéznünk.

Mielőtt azonban nekivágsz a Nagy Almának, ne feledkezz el a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről a felhőtlen szórakozás érdekében!

Következő cikkünk:
Top 3 legromantikusabb helyszín Európában 2023