Nigéria legszebb természeti képződményei

Nigéria nem egy átlagos turisztikai célpont: az ideutazók biztosan egyedülálló élményekkel térhetnek haza, ha Afrika legnagyobb országába látogatnak. Nem is gondolnánk, hogy Nigéria mennyi természeti kincset rejt magában! Íme, a legszebb természeti képződmények az országból, ahova érdemes ellátogatni! 

Nigéria az afrikai kontinens legnépesebb országa, a maga 217 millió lakosával. Az országban több, mint 250 etnikai csoport él, akik többszáz különböző nyelvet és nyelvjárást beszélnek. A három legnagyobb etnikai csoport a hausza északon, a jorubák nyugaton és az igbók keleten, amelyek együttesen a teljes lakosság több mint 60%-át teszik ki. A "Nigéria" nevet a legfontosabb folyójáról, a Nigerről kapta. 

Nigériának nem csak a kultúráját érdemes megismerni, de az országban rengeteg természeti felfedezni való is fellelhető.  A Yankari Nemzeti Park tökéletes célpont lehet azoknak, akik a gyönyörű környezetben szeretnék felfedezni a nigériai elővilág csodáit. A parkban akár elefántcsordák vonulásának lehetünk szemtanúi. A másik népszerű úti cél az élővilág felfedezésére a Kainji-tó Nemzeti Park, ahol akár testközelből megcsodálhatjuk az antilopok, vízilovak és lengő páviánok életformáját. 

A képen fű, kültéri, égbolt, elefánt látható

Automatikusan generált leírás

Nigéria vízesésekben sem szűkölködik! A legimpozánsabbak közülük az Agbokim-vízesések, amelyek Nigéria délkeleti részén találhatóak meg, valamint az Erin-Ijesha vízesés, amely Oriade területén ékesíti a tájat. A Kwa Falls vízesések meglátogatásával is szemet gyönyörködtető tájaknak lehetünk szemtanúi a Cross River National Parkon belül. A buja, élénk erdők között fellelhető vízesések csodálatos természeti élményt nyújtanak egy kellemes kirándulás alkalmával. 

Az ország legszebb tengerpartjait is ajánlatos meglátogatni, amelyek közül az Ibeno Beach és a Suntan Beach. A strandok kiváló alternatívát kínálnak, hogy kipihend az utazás fáradalmait a forró homok és a hullámzó tenger társaságában. Ha egy exkluzív élményre vágysz, csodáld meg a tengerparti naplementét akár egy teve hátáról! A Zuma Rock és a Ogbunike Cave is csodálatos kuriózumoknak számítanak Nigériában, ezért mindenképp ezek meglátogatása is megér egy túrát! 


Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: A Seychelle-szigetek legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']