Nizza látnivalói

Franciaország ötödik legnagyobb városa Nizza, amely Monacóhoz közel, a Francia Riviérán található, tulajdonképpen annak fővárosa, emellett az európai turizmus egyik csúcsának számít. Magyar kötődése, hogy 1969 óta Szeged testvértelepülése. A 340 ezer fős városban rendkívüli élet zajlik, ennek egyik jellegzetessége a virágkarnevál, amelyet 1873-ban rendeztek meg először. Az esemény évente változó témát dolgoz fel, a hatalmas menetben látható virágok között a gerbera, a liliom és a rózsaszínű vagy lilás mimóza dominál. Ilyenkor a világ minden tájáról érkeznek fellépők és turisták, a résztvevők száma meghaladja az 1,2 milliót.
 

nizza-(1).jpeg


Nizza látnivalók szempontjából is különleges, mediterrán hangulata miatt egyedi légkör lengi be. Kihagyhatatlan az óváros, azaz a Vieux Nice, amely szűk utcáival repíti vissza a múltba a turistákat. Nizza egyik jelképének a Promenade des Anglais nevű partmenti sétányt tartják, ahol jól megférnek a strandolók, a szabadidősportolók és bámészkodók. A piacoknak szintén híre van, az óvárosban is találunk ezekből, a leghíresebb pedig a Cours Saleya, ahol a virágok, zöldségek és gyümölcsük páratlan választéka található.

Ha a kulturális vonal jobban vonzza a turistát, akkor sem kell csalódnia: a múzeumok terén nagy a választék, szerencsére sok közülük ingyenesen látogatható, de a köztéri szobrok között is megéri elveszni néhány órára. Ha szeretnénk megkoronázni egy városnézést, menjünk fel a várba, amely Nizzára és az Alpokra is csodás kilátás biztosít, de a Földközi-tengeri hajótúrát is ajánljuk, nem ritka ugyanis, hogy delfinekkel, bálnákkal találkozzanak az utazók.

A nyugodt nizzai nyaralás egyik legfontosabb feltétele a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Zarándokutak