Norvégia látnivalói

Norvégia lenyűgöző természeti adottságainak hála rengeteg különleges természeti kincset rejt. A magával ragadó fjordok, a gigantikus sziklák, a buja növényzet festői környezetet varázsol az ország megannyi tájának! Vésd fel bakancslistádra Norvégia legegyedülállóbb helyeit és utazd be az országot! Semmiképp ne hagyd otthon a fényképeződ!

Preikestolen, azaz Szószék szikla

A Norvégia jelképeként is ismert Szószék szikla 600 méteres magasságban emelkedik a Lysefjord fölé. Norvégi legikonikusabb sziklája feltehetően tíz ezer éve, a jég kiterjedésével alakult ki és hozta létre a szikla szögletes éleit. A híres szikla egy hozzávetőlegesen 4-5 órás túrával megközelíthető Preikestolhytta-ból kiindulva. 

Geiranger-fjord

 A Geiranger-fjord Norvégia Sunnmøre tájegységében terül el és az ország egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja. A híres fjord a Nærøy-fjorddal együtt 2005 óta az UNESCO Világörökség része. A helyszín varázsát a monumentális hegyek, vízesések és a zöld növényzet harmóniája adja. A fjord végében meghúzódó apró Geiranger falu még romantikusabbá és idillivé teszi a tájat. A leghíresebb vízesés a térségben a Hét-nővér vízesés, amely Norvégia 39. legmagasabb vízesése. 

Trolltunga

A Trolltunga egy híres sziklaképződmény Norvégiában, amely 1100 méteres tengerszint feletti magasságban húzódik a lenyűgöző Ringedalsvatnet tó felett, Ullensvang településen. A szikla méltán az egyik legkedveltebb helye a fotósoknak, hiszen a különleges alakú szikláról egyedülállló panoráma tárul a tavat körülölelő Folgefonna gleccsere. A trolltunga magyar jelentése a troll nyelve – utalva ezzel a viking mitológia rejtélyes trolljaira és a szikla jellegzetes nyelv alakjára. A sziklát egy nagyjából 10 kilométeres túravonalon lehet megközelíteni, emellett 900 méteres szintkülönbség megmászására kell számítani. 

Bryggen

A Bryggen nevezetű tengerparti városrész Bergen leghíresebb rakpartja és egyben Norvégia egyik legfestőibb helyszíne, köszönhetően a parton elnyúló színes, tipikus norvég stílusú házak és a folyón leskelődő csónakok romantikus harmóniájának. Amennyiben egy könnyű sétára vágyunk ebben a csodálatos országban és a nagyobb túrák között megpihennénk, Bryggen tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt. 

Akármelyik városba is vesszük az irányt, ne felejtsük el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében!

Következő cikkünk: Finnország látványosságai