Nyaralás gyerekkel

Egész máshogy kell megtervezni egy utazást, ha a nyaralás gyerekkel, gyerekekkel történik. Gondolni kell a kicsik speciális szükségleteire, már a célállomás kiválasztásánál is érdemes olyat meghatározni, ahol találni számukra megfelelő programot. A gyermek életkorától függően érdemes a szálláshelyen tájékozódni, van-e gyerekágy, etetőszék, gyermekmegőrző, játszótér, animátor.
 

nyaralas-gyerekkel-(1).jpeg


Ajánlott előzetesen egyeztetni a speciális étrendet, ha igény van rá. A programokra is más szemmel kell nézni: ejtőernyőzni a tenger felett hatalmas élmény, de nem egy óvodásnak, neki inkább egy kincskeresőtúra való a közelben. Az is fontos, hogy a pihenésre mindig legyen lehetőség: a gyermeknek az alvás fontosabb, mint egy felnőttnek, erre egy nyugodt helyen ajánlott sort keríteni. Éppen ezért kell lazább napirendekben gondolkozni, mintsem egy városnézésen végigrohanni a napot. Rágörcsölni nem kell, de rákészülni érdemes a veszélyhelyzetekre: a tűző nap okozta bőirritáció komolyabb baj lehet egy kisgyermeknél, és a tengerben is több veszély leselkedik rá, elég egy medúzára vagy egy éles kőre gondolni.

Hasznos, ha van a felnőtteknél ragtapasz, sebfertőtlenítő, kötszer, fájdalom- és lázcsillapító, széntabletta – ezekkel kisebb problémák hamar orvosolhatóak, és nem kell egy egész napot átszervezni miattuk. A napégést már említettük, ez ellen a megfelelő naptejjel és ruházattal kell védekezni, de a nyílt napfény 11 és 15 óra között általánosságban kerülendő. Azzal is jól járunk, ha mindig van nálunk folyadék és rágcsálnivaló: egy gyermek a legváratlanabb helyzetekben szomjazhat, éhezhet meg, ilyenkor azonnal kell neki egy keksz vagy egy pohár víz.

A családi nyaralás megkezdése előtt a legfontosabb a megfelelő családi utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
A világ leghosszabb folyója