Olaszország festői szigetei

Olaszországgal egyszerűen nem lehet betelni! Minden megtalálható az országban az utazók számára, amit csak kívánni lehet. Most a csodálatos szigeteket helyeztük fókuszba: íme, a legszebb olasz szigetek a következő utazásotokhoz! 

Capri, az álmok szigete

Capri szigete egy igazán mesébe illő desztináció, amit egyszer mindenkinek meg kell csodálnia életében. A sziget már a rómaiak korában népszerű üdülőhely volt, rengeteg legenda kering a látványosságairól. Fő természeti látnivalói a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák, valamint a híres Kék-barlang, amiket egy hajókirándulás során mindenképp érdemes útba ejteni. Capri eldugott utcáin egyszerre tapasztalhatod meg azt a bizonyos „dolce far niente” érzést és a luxus, fényűzés hangulatát. A még lenyűgözőbb látványért mindenképp üljetek libegőre és csodáljátok meg a sziget báját felülről is! 

Elba, a zöld sziget 

A toszkán szigetek legnagyobbja, Elba szigete egy valódi paradicsom tele gyönyörű öblökkel, homokos tengerpartokkal és számtalan természeti látnivalóval. A szigeten mindent megtaláltok, ami egy tökéletes nyaraláshoz dukál: finom borok, történelmi látványosságok, hajókirándulások a környező szigetekre, ínycsiklandozó tengeri ételek, de a sort még bőven lehetne folytatni! Ha van szerencsétek a szigetre látogatni, semmiképp se hagyjátok ki Porto Azurrot, Marivanat és a legszebb strandokat, mint a Spiaggia di Sansone vagy a Spiaggia di Capo Bianco. 

Lipari, a vulkánok szigete

Lipari a héttagú Éoli-szigetek legnagyobb szigete, Szicíliától északra. A szigetre a látogatók leginkább a szemet gyönyörködtető strandok és a kristálytiszta vizekben való búvárkodás miatt jönnek, de a fő attrakciót mindenképp a sziget aktív tűzhányói jelentik, mind a Stromboli és a Vulcano. Utóbbihoz egy termálfürdő is tartozik, ami szintén turisták ezreit csalogatja a szigetre. Központja, Lipari egy hangulatos kisváros, ami egy jellegzetes templommal és egy régészeti múzeummal várja a látogatókat, valamint az ősi akropolisz helye is megcsodálható a várhegyen. 

Akármelyik csodálatos olasz szigetre is vezet az utatok, indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást, a biztonságos és felhőtlen időtöltés érdekében!