Olaszország látnivalói

Olaszország fekvéséből adódóan az egyik legszerencsésebb ország, hiszen megannyi kikapcsolódási lehetőséget biztosít az odautazók számára. Legyen szó tengerparti nyaralásról, városnézésről, síelésről vagy kirándulásról a hegyekben, Olaszország minden szempontból remek alternatívát kínál! Íme néhány úti cél az országon belül, amely biztosan ámulatba ejt Téged is! 

Cinque Terre

A Cinque Terre jelentése öt föld, ami a területen osztozó öt települést szimbolizálja. A Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare települések alkotta régió az UNESCO világörökség része. A sziklára épült Cinque Terre a Ligur-tenger partján fekszik és nyújt kimagaslóan szép panorámát a jellegzetes színes házaival. Az térségben kiváló fürdőzési lehetőségeket nyújtanak Levanto és Moterosso homokos partja. Bár a többi partszakasz inkább kavicsos vagy sziklás, cserében gyönyörű öblöket vehetünk szemügyre a meredek sziklákon csücsülő falvak mindegyikéről. 

A képen égbolt, víz, kültéri, természet látható

Automatikusan generált leírás

Firenze

A tágas, színes szántőföldekről, szalmabálákról, piros pipacs mezőkről és sárga napraforgókról könnyen felismerhető Toszkána magasan a legvonzóbb régió Itáliában. A térség a képeslapra illő, festői táj mellett a virágzó művészetről és az irodalomról híres: nem véletlen, hogy a reneszánsz bölcsőjeként ismerik. Az itt található Firenzét méltán tekinthetjük Olaszország művészeti és kulturális fellegvárának. A Toszkána fővárosaként is emlegetett reneszánsz város csodálatos történelmi ereklyéket és építészeti csodákat nyújt az odalátogatóknak. Történelmi belvárosa 1982 óta az UNESCO Világörökség része. Leghíresebb látnivalói a hangulatos Palazzo Vecchio és az Arno folyón átvezető Ponte Vecchio. A művészet kedvelői a Giorgio Vasari által tervezett impozáns Uffizi Palotában, azaz Uffizi Képtárban tekinthetik meg a legnevesebb művészek alkotásait.

Amalfi-part 

Az Amalfi-part Olaszország egyik leggyönyörűbb partszakasza, amely festői meredek partokkal kápráztatja el a turistákat. Az Amalfi-part és a hozzá tartozó települések szintén az UNESCO Világörökség részei 1997 óta, amelynek legkiemelkedőbb városkái Amalfi mellett Positano és Sorrento. A táj kivételes szépségét a környéken magasodó hegyek látványa és a jellegzetes olasz falvak romantikája adja. A térség települései rengeteg nevezetességgel is bővelkednek, mint például az Amalfi városában fekvő impozáns Szent András Katedrális. Amennyiben különleges természetközeli élményre vágyunk, a Valle delle Ferriere természeti rezervátum kiváló alternatíva erre, ahol Chiarito patak szurdokvölgyét fedezhetjük fel, csodálatos vízesések társaságában. 

Velence

Az észak-olasz települést, Velencét a szerelem városaként is emlegetik. A város romantikus csatornáival, ringatózó gondoláival, színes karneváljaival és páratlan hangulatával turisták sokaságát vonzza az év minden időszakában. Velence a varázslatos kis utcákon kívül számos látnivalót tartogat: a Szent Márk tér, a Dózse Palota, Canale Grande palotái és a Burano sziget olyan különlegességek, amelyeket nem érdemes kihagyni egy olasz kiruccanás alkalmával. Az ,,Adria királynője”-ként is emlegetett városba látogatva valódi időutazásban lehet részetek, Velence ugyanis nem sok változáson ment keresztül az évek során. A kihagyhatatlan úti cél felfedezésére a tavaszi vagy az őszi időszak a legideálisabb, ugyanis ilyenkor elkerülhetitek a zsúfoltságot és a nyári hőséget.

Calabria

Calabria az Itália kevésbé ismert régióinak táborát erősíti, mely a régi időkben elmaradottságáról és szegénységéről volt híres. Napjainkban azonban káprázatos természeti adottságainak köszönhetően egyre felkapottabb turisztikai központ válik belőle. A tenger kéksége és az Appenninek vonulatai romantikus hangulatot teremtenek a kopottas városkákkal és ódon kastélyokkal teli területnek. A térség rendkívül hagyományőrző: a helyiek a mai napig tartják a szokásokat és az ünnepeket. Nem utolsó sorban Calabria gasztronómiájáról sem szabad megfeledkezni: ide látogatva finomabbnál finomabb nemzeti ételeket kóstolhattok meg, a tenger gyümölcseinek változatos felhasználásával.

Róma

Nem fér hozzá kétség, hogy Róma a világ egyik legkedveltebb és egyben leglátogatottabb fővárosa. Kedvező éghajlata, sokat mesélő történelme, lenyűgöző látnivalói és kultúrája látogatók sokaságát vonzzák a városba az év minden napján. A terület nevezetességei a régi kor emlékeit őrzik, itt található ugyanis a Colosseum, a Forum Romanum, a Trevi kút, az Angyalvár, valamint a császárvillákkal beépített Palatinus-domb. Az ország egyik legfőbb turisztikai látványosságának, a római katolikus vallás központjának is a főváros ad helyet. A Vatikán, a pápa székhelye és a kincseit őrző Vatikán Múzeum kihagyhatatlan programok, ha Rómába látogattok.

Alpesi tóvidék

Az Alpok déli lábánál fekvő meseszép tóvidék egyértelműen Olaszország egyik legszebb és legkülönlegesebb régiója. Az itt található Lago Garda, Lago di Como és Lago Maggiore Európa legmélyebb állóvizei közé tartoznak, amelyeket gleccserek faragtak. A környék lélegzetelállító látványát tavain kívül meredek szikláinak, magas hegységeinek, patakjainak és kis szigeteinek köszönheti. A festői környezet drága villáknak, történelmi váraknak és romantikus hangulat településeknek ad otthont. Az Alpesi tóvidék varázsát mi sem igazolná jobban, mint hogy a terület filmsztárok által is felkapott úti cél: olyan híres színészeket kaptak már itt lencsevégre, mint Brad Pitt, vagy George Clooney.
 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Görögország látnivalói