Olaszország látnivalói

Olaszország fekvéséből adódóan az egyik legszerencsésebb ország, hiszen megannyi kikapcsolódási lehetőséget biztosít az odautazók számára. Legyen szó tengerparti nyaralásról, városnézésről, síelésről vagy kirándulásról a hegyekben, Olaszország minden szempontból remek alternatívát kínál! Íme néhány úti cél az országon belül, amely biztosan ámulatba ejt Téged is! 

Cinque Terre

A Cinque Terre jelentése öt föld, ami a területen osztozó öt települést szimbolizálja. A Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare települések alkotta régió az UNESCO világörökség része. A sziklára épült Cinque Terre a Ligur-tenger partján fekszik és nyújt kimagaslóan szép panorámát a jellegzetes színes házaival. Az térségben kiváló fürdőzési lehetőségeket nyújtanak Levanto és Moterosso homokos partja. Bár a többi partszakasz inkább kavicsos vagy sziklás, cserében gyönyörű öblöket vehetünk szemügyre a meredek sziklákon csücsülő falvak mindegyikéről. 

A képen égbolt, víz, kültéri, természet látható

Automatikusan generált leírás

Firenze

Firenzét méltán tekinthetjük Olaszország művészeti és kulturális fellegvárának. A Toszkána fővárosaként is emlegetett reneszánsz város csodálatos történelmi ereklyéket és építészeti csodákat nyújt az odalátogatóknak. Történelmi belvárosa 1982 óta az UNESCO Világörökség része. Leghíresebb látnivalói a hangulatos Palazzo Vecchio és az Arno folyón átvezető Ponte Vecchio. A művészet kedvelői a Giorgio Vasari által tervezett impozáns Uffizi Palotában, azaz Uffizi Képtárban tekinthetik meg a legnevesebb művészek alkotásait.

Amalfi-part 

Az Amalfi-part Olaszország egyik leggyönyörűbb partszakasza, amely festői meredek partokkal kápráztatja el a turistákat. Az Amalfi-part és a hozzá tartozó települések szintén az UNESCO Világörökség részei 1997 óta, amelynek legkiemelkedőbb városkái Amalfi mellett Positano és Sorrento. A táj kivételes szépségét a környéken magasodó hegyek látványa és a jellegzetes olasz falvak romantikája adja. A térség települései rengeteg nevezetességgel is bővelkednek, mint például az Amalfi városában fekvő impozáns Szent András Katedrális. Amennyiben különleges természetközeli élményre vágyunk, a Valle delle Ferriere természeti rezervátum kiváló alternatíva erre, ahol Chiarito patak szurdokvölgyét fedezhetjük fel, csodálatos vízesések társaságában. 

Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Görögország látnivalói