Olaszország legszebb természeti képződményei

Olaszország mediterrán strandjaival, hegyi tájaival és világhírű konyhájával elnyeri minden látogató szívét. Számtalan látnivaló, színes kultúra, gazdag történelem és híres építmények várnak felfedezésre. Felsorolni is nehéz, hogy ez a csodálatos ország mennyi mindennel kecsegtet számunkra. Olaszország egész évben látogatható, nyáron a gyönyörű tengerparti üdülőhelyek, télen pedig a nagyvárosok és a nagyszerű síközpontok várnak minket. Ezek mellett pedig lélegzetelállító természeti képződmények is fellelhetőek ezen az igazán különleges vidéken.

A képen fű, természet, buja, legelő látható

Automatikusan generált leírás

Olaszország nem véletlenül helyezkedik el előkelő helyen a legkeresettebb európai országok listáján a turisták körében. Érdemes megismerni Olaszország azon oldalát is, amelyet az anyatermészet formált a két saját kezével! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhányat a legszebb olasz természeti képződményekből. Lássuk, hogy melyek is ezek!

Toszkána völgyei

Eme vidéket az emberek különböző célokból keresik fel. Sokakat a képzőművészet és a középkori történelem csodái vonzanak, mások pedig a gyönyörű vidéki táj és a zöldellő hegyvonulatok miatt érkeznek ide. Toszkána egyértelműen a ciprus fák birodalma, a lankás domboldalakkal, melyeken hosszan zamatos szőlő ültetvények futnak. Számtalan könyvben és filmben köszön vissza ez a kivételes táj, amely oly sok szerzőt megihletett az idők során.

Gran Paradiso Nemzeti Park

A Gran Paradiso Nemzeti Park a legrégebbi olasz nemzeti park, 1922-ben intézményesítették. Olaszország északnyugati részén található, rajta Piemont és Valle d'Aosta régiók osztoznak. A gleccserekkel, havas rétekkel, völgyekkel és alpesi mezőkkel tarkított vidék, különféle növényeknek és védett állatfajoknak szolgál otthonául, mint például a zergéknek, uhuknak és a kőszáli kecskéknek. Az itt fellelhető, érintetlen természet csodálatos kirándulási lehetőségeket nyújt.

Dolomitok

A Dolomitok az Alpok egyik hegycsoportja, amely Észak-Olaszországban található. Napjainkban ez Olaszország egyik legkedveltebb turista célpontja. Az éles lejtőkkel, hatalmas szakadékokkal, valamint a lélegzetelállító panorámával rendelkező hegység évente több százezer látogatót vonz magához. Lehet itt síelni, extrém túrázni és felfedező expedíciókra is indulni. A völgyekben gyors sodrású hegyi patakok folynak, helyenként kiszélesedve tavakat alakítva ki. A különleges szirtalakulatok, fűrészfogak, gigászi pillérek, groteszk alakokat formáló sziklák, mély szakadékok változatos képe mellett a Dolomitok egyik fő varázsa a színek játéka, köszönhetően a kőzetanyag magnézium-tartalmának, amely a különböző fényhatásokra különbözőképpen válaszol. A Dolomitok vidéke 2009 óta része az UNESCO világörökségének.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Görögország legszebb természeti képződményei