Omán legszebb természeti képződményei

Omán a gazdag történelmi és kulturális emlékei mellett elképesztő természeti tájakkal varázsolja el az országba érkezőket. Az ország maga egy igazi kuriózum az arab világ szerelmeseinek. Fedezd fel a csodálatos ománi kultúrát és a változatosabbnál változatosabb tájakat! Mutatjuk, hogy melyek azok, amelyeket semmiképp sem érdemes kihagyni!

A Wahiba sivatag Omán egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A végtelen homoksivatag világos narancssárga dűnéi biztosan mindenkit levesznek a lábáról. A sivatag területén fellelhető az Al Khuwayya oázis, ahol csodálatos banánligetek nőnek. A sivatagban lehetőség van megtekinteni a tradicionális beduin sátrakat, ahonnan a legszebb sivatagi naplementéket élhetjük át. 

A képen égbolt, emlősök, kültéri, állás látható

Automatikusan generált leírás

A Wadi Ghul, vagy más néven Omán Grand Canyon-jaként ismert látványosság az Al-Hajar hegyvonulat mentén kialakult festői wadi, azaz száráz folyómeder. A Balcony Walk egy látványos ösvény a kanyon sziklás peremén, amely egy régi elhagyott Al Sab nevű faluba vezet fel. Az ösvényről lenyűgöző kilátás nyílik a közel egy kilométer mély kanyonra, a környező csodálatos hegyekre és az alatta lévő falvakra. 

Salalah Omán egyik legegyedülállóbb természeti látványossága, amelyet monszun idején érdemes meglátogatni. Ilyenkor az élénk növényzetű táj és az esőerdőt idéző éghajlat veszi át a szerepet az egyébként száraz, sivatagos területen. Az évente érkező monszun szezonális vízeséseket és patakokat hoz létre a tengerparti régióban, amelyet mindenkinek érdemes megszemlélni. Ezt a helyszínt semmiképp ne hagyjuk ki, ha július-augusztus környékén látogatjuk meg Ománt.

A tengerpartok kedvelői felfedezhetik a Masirah-szigetet, ahol a kristálytiszta vízben úszhatnak és napozhatnak a nyüzsgéstől távol eső parton.  A parton minden évben megleshetjük a teknősöket is keltési szezonban. Festői öblök felkutatására a Dimaniyat-szigetek partjain van lehetőség. Az öblök igazi paradicsomot jelentenek a búvárkodás és a snorkelezés kedvelőinek, de akár egy tartalmas hajótúrát is lehet választani a fővároshoz közel eső partok egyikétől.

Akármelyik lenyűgöző úti cél felé is vesszük az irányt, ne felejtsük el utazásunk előtt megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan utazás érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Törökország legszebb természeti képződményei

[Error loading the WebPart 'AA_FAQArticle' of type 'AA-FAQArticle']