Oroszország legszebb természeti képződményei

Oroszország keleti részétől Észak-Ázsia (Szibéria) keleti partjáig, a Csendes-óceánig, valamint a Távol-Keletre is kiterjedő ország. A Föld legnagyobb területű állama, fővárosa Moszkva. Oroszország kétségtelenül a csodák országa: hatalmas, ősi és sokszínű tájai ámulatba ejtőek.

A képen fa, kültéri, égbolt, fű látható

Automatikusan generált leírás

Hófödte hegycsúcsok, zöldellő, végtelen erdők, vad folyók, kristálytiszta tavak és megannyi természeti kincs foglal helyet Oroszország páratlan területén. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány orosz helyszínt és természeti jelenséget, melyeket mindenképp érdemes felfedezni! Lássuk, hogy melyek is ezek!

Bajkál-tó

A Bajkál-tó a Jenyiszej folyó vízgyűjtő területén, Dél-Szibériában, Oroszországban található. Az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor „Dalaj-Nor”, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. 1 632 méteren található a tó legmélyebb pontja. További különlegessége, hogy vize olyannyira kristálytiszta, hogy átlagosan 40 méterig átlátszó. A tavat és környező területét az egyedi ökoszisztémájára való tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé. A tó vize 383 évente teljesen kicserélődik és megújul.

Komiföld őserdői

A csodálatos Komiföld őserdői az UNESCO világörökség listájára felvett, természeti értékei miatt kiemelten védett területcsoport az országban. Az itt fellelhető tűlevelű erdőkben rén- és jávorszarvasok, barna medvék és farkasok is élnek. A növényzet az erdőkben és azokon kívül is rendkívül változatos. Jelenleg közel 600 fajt tartanak nyilván, számos ritkaságot is. Hatalmas területeket borítanak a különféle bogyós cserjék, közülük kb. húsz faj termése ehető.

Az Altaj Arany-hegyei

Az Altaj nagy kiterjedésű hegylánc Dél-Szibéria és Közép-Ázsia találkozásánál, Kazahsztán, Kína, Mongólia és Oroszország területén helyezkedik el. Itt erednek azok a folyók, melyekből az Ob és az Irtis, Nyugat-Szibéria két legnagyobb folyama keletkezik. A hegyvidék érintetlen területei elképesztő szépségű tájakat rejtenek. A térségnek fontos szerepe van a biológiai sokféleség megőrzésében, változatos vidékei számos állatfajnak, köztük veszélyeztetett fajoknak nyújtanak menedéket.

A világ egyedülálló természeti csodái felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Észtország legszebb természeti képződményei