Portugália gyöngyszeme: Lisszabon

A portugál főváros egyedi báját nehéz szavakba foglalni, hiszen olyan egyedülálló hangulat jellemzi, amit élőben kell megtapasztalni. A színekben pompázó épületek, a csempékkel díszített templomok, a magaslatokba tartó ikonikus villamosok, a korhű történelmi látványosságok, a különböző geometriai formákat ábrázoló macskaköves utak csak néhány a rengeteg gyöngyszem közül, ami megadja Lisszabon hangulatát. 

Szent György vár

A Szent György vár nem csak Lisszabon egyik legjelentősebb műemléke, de kiváló helyszín azoknak, akik szeretnék magasabbról is megcsodálni a várost. A várból bámulatos panoráma nyílik az Alfama negyedre és a város folyójára, a Tejora. A Szent György vár a 6. században épült és egykor királyi palotaként funkcionált, mára pedig Lisszabon egyik leglátogatottabb nevezetessége. 

Alfama negyed

A már említett Alfama negyed nem csak felülről nyújt szemet gyönyörködtető látványt, de a szűk utcái tökéletesen visszaadják Lisszabon hangulatát. A város legrégebbi negyede a történelmi épületekben sem szűkölködik: sok templom és középkori épületet fedezhetünk itt fel. 

28-as villamos 

Lisszabonról megannyi fotót láthatunk az ikonikus, 28-as sárga villamossal. A villamos a legizgalmasabb történelmi látványosságokon keresztül kanyarog a város szűk utcáin, így érdemes felpattanni rá és tenni egy városnéző túrát. 

Lisszaboni katedrális

A Sé de Lisboa, azaz a Lisszaboni katedrális az egyik legkiemelkedőbb a város templomai közül. A villamos sínekkel körülvett római katolikus templomot a 12. században építették, de azóta sokszor átépítésre került. A katedrálison leginkább a barokk, neoklasszicista és a gótikus stílusjegyeket fedezhetjük fel. 

Belém negyed

A Belém negyed a lisszaboni városkép egyik legmeghatározóbb eleme, hiszen több, történelmileg is fontos látványosság is helyet foglal itt. Az egyik a Szent Jeromos-kolostor, a másik pedig a Belém-torony, amelyek helyet kaptak az UNESCO Világörökségek listáján is. A városba látogatóknak mindenképp érdemes szemügyre venni az impozáns épületeket és megkóstolni a híres belémi kosárkát.

Mielőtt belevágnátok az izgalmas lisszaboni utazásotokba, feltétlen gondoljatok biztonságotokra is! Indulás előtt ne felejtsétek el megkötni a megfelelő utasbiztosítást a gondtalan kikapcsolódás és az életre szóló kalandok érdekében! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk:
Bécs szépsége