Portugália látnivalói

Portugália az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Az európai földrész legnyugatabbra fekvő országa. Rendkívül népszerű üdülő célpont egyedülálló természeti környezetének és színes kultúrájának köszönhetően. Portugália területéhez tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Azori-szigetek és a Madeira-szigetek.

Portugáliában jellemzően változatos tájakat építészeti gyöngyszemeket és érdekes helyi szokásokat fedezhetünk fel. Portugália kontinensen fekvő részét a Tejo folyó osztja északi (hegyvidék), és déli részre (Portugál-alföld, délkeleten dombvidék). Turisták milliói keresik fel a déli partvidéket, amely a világ egyik legszebb tengerpartja, ahol a napsütéses órák száma 3000 évente. A történelmi hangulatú, folyton nyüzsgő főváros Lisszabon, amelyet a lankás dombokon elszórtan növő citrom-, narancs és olajfaligetek öveznek.

Lisszabon

Portugália fővárosa színes és hangulatos, történelmi látnivalókban és múzeumokban gazdag. Kitűnő kis éttermeket és kávézókat találhatunk itt.  Az óváros több százéves házai, a Tejo folyó partján szemünk elé táruló panoráma, a dombról letekintő, robosztus Szent György vár, a kivilágított sugárutak és terek, és az örökvidám helyiek teszik oly vonzóvá ezt a várost. Az óváros Baixa- és Chiado negyedei hangulatos eredeti állapotban megmaradt kanyargós, macskaköves utcáikkal, csempés falú házaikkal elbűvülik a turistákat.

Évora

Évora Portugália legszebb építészeti emlékeit őrzi. Óvárosát „élő múzeum”-nak is nevezik,  nem is csoda, hiszen az Unesco világörökségének része. Központjában található a Pracado és a Sé Katedrális, a festőien szép római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna.

Sagres

Ez a kis halászfalu festői, szélfújta sziklákon nyugszik Portugália dél-nyugati részén. A település szomszédos Lagossal, és ez azt jelenti, hogy nem teljesen mentes a turistáktól, bár a kikötő még mindig a csónaképítés és a rákászat központja. Az a legenda járja, hogy Tengerész Henrik itt alakította meg tengerészeti szakértőkből álló tudós csapatát, és támogatta a felfedezőket, akik később megalapították a Portugál birodalmat. A közelben sok a strand, és itt található a kopár, trónusra emlékeztető vidék, a Cabo de Sao Vicente, Európa dél-nyugati pontja.

Forrás: http://www.msetours.hu/portugalia-nevezetessegek


Bármikor is utazunk ebbe az elbűvölő országba, fontos, hogy ne feledkezzünk meg indulás előtt a megfelelő utasbiztosítás megkötéséről!

Következő cikkünk: Brüsszel látnivalói