Portugália legszebb természeti képződményei

Portugália Magyarországgal csaknem azonos területű európai ország, amely az Ibériai-félsziget délnyugati részén található. Az európai földrész legnyugatabbra fekvő országa. Északon és keleten egyetlen szárazföldi szomszédjával, Spanyolországgal határos, nyugaton és délen az Atlanti-óceán mossa partjait. A kivételes szépségű ország területét számtalan természeti csoda tarkítja.

A képen kültéri, szikla, természet, hegy látható

Automatikusan generált leírás

Portugália elsősorban a gazdag kultúrájáról, napsütéses klímájáról, mediterrán tengerpartjairól és zarándokhelyeiről ismert. Ám természeti értékeit sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hisz abban is bővelkedik az ország. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány megkapó látnivalót, melyeket érdemes felfedezni, ha a kivételes Portugáliában járunk.

Az Azori-szigetek vidéke

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport az Atlanti-óceánon 1500 km távolságra Lisszabontól. A kilenc vulkanikus eredetű szigetből álló Azori-szigetek fő turisztikai erejét a természeti látványosságai jelentik. A vulkanikus kráterek maradványaként fennmaradt krátertavak rendkívül izgalmas és lenyűgöző látványt nyújtanak.  A szigetek természetes növénytakarója a sok csapadékot kapó babérlombú erdő. São Miguel a szigetcsoport legnagyobbja, melyet a helyiek „zöld sziget” néven emlegetnek. A csoporthoz tartozó Pico szigete ad otthont Portugália legmagasabb hegyének, amely 2351 méter magas. Különleges hegyek, sziklák és kráterek teszik varázslatossá ezt az Azori-szigetek vidékét.

Szent Vince-fok

Portugália legdélnyugatibb pontja és már az Ókorban is fontos tájékozódási pontnak számított. Az itt található sziklafal tetején egy világítótorony áll, aminek a fénye akár 60 kilométerről is látható. Az Atlanti-óceán hullámai pedig vonzzák a bátor és merész hullámlovasokat, nem csoda, hisz remek hullámok érhetőek el itt. Igazán festői, vadregényes látványt nyújt a helyszín.

Benagil tengeri-barlang

Algavrében található ez a különleges barlang és strand. Ezt a természeti képződményt évezredek alatt az Atlanti-óceán hullámai formálták ki. A belsejében homokos tengerpart található és a beszámolók alapján a víz is kellemes hőmérsékletű. Kalandoroknak, tapasztalt kajakosoknak és SUP-osoknak igazán nagy élmény kívül-belül megnézni ezt az Atlanti-óceán partján fekvő strandot.

A világ egyedülálló természeti helyszínei felfedezésre várnak! Ám utazás előtt mindig legyen az első dolgunk a megfelelő utasbiztosítás megkötése, hogy ne érhessen minket kellemetlen meglepetés! Biztonságos utazásra fel!

Következő cikkünk: Svájc legszebb természeti képződményei