Rapid vakáció – hétvégi városnézés

A nyaralás, utazás sokak számára azt jelenti, hogy legalább 4-5 napra, de akár több hétre is kiszakadnak a hétköznapokból. Azonban néha érdemes egy-egy rövidebb kiruccanást is tervezni, mert ezeknek is számos előnye lehet, többek közt az is, hogy nem csak évente egy olyan alkalom van, amikor megszakítjuk a szürke hétköznapokat.

Rapid-vakacio,-hetvegi-utazas-(1).jpeg

Hétvégi utazás

Országon belül nem nagy kihívás egy welnesshétvége, vagy egyéb, kisebb utazás szervezése. Azonban egyre több légitársaság kínál városnézéshez ideális járatokat, amik péntek este indulnak népszerű városokba, majd vasárnap délután jönnek vissza Budapestre. Sőt extrém esetben olyan repülőt is foglalhatunk, ami szombat hajnalban indul és aznap éjjel már jön is vissza. Ezek sokszor olcsó jegyek, ráadásul mivel 1, maximum 2 éjszakát vagyunk távol bőven elég kézipoggyásszal utazni. Talán nem is gondolnád, hogy mennyire olcsón ez az utazás, ahhoz képest, hogy mondjuk Barcelonában töltöd a hétvégét. Bár természetesen erre szabály nincs, ilyenkor a legtutibb program a városnézés, hiszen sokszor a repülőtérről a belváros könnyen megközelíthető, és amikor kevés időnk van, akkor a közelben lévő dolgokra kell koncentrálni.

Egy hétvége, egy város

Amikor ilyen jellegű utazást tervezünk, akkor a legfontosabb, hogy a lehető legkevesebb holmival vágjunk neki az útnak. Egy tuti tipp, ha az utazás előtti héten össze készülünk többféle ruha pakkal, majd az indulás előtti órákban az időjáráselőrejelzés tekintetében választhatunk az esős, vagy a napos időre tervezett felszerelések között. Ha városnézés akkor séta, ezért ajánlott a kényelmes zárt cipő és a szintén komfortos, időnek megfelelő öltözék.

A tervezés fontossága

Amikor 24-48 óránk van egy város felfedezésére, akkor az idő kincs. A legtöbbet pedig úgy spórolhatjuk, ha alaposan, előre felkészülünk. Tervezzük meg, hogy milyen közlekedési eszközöket használunk majd, ha múzeumba, állatkertbe stb. akarunk menni akkor, amennyiben lehetőség van rá vegyük meg előre a jegyünket. Ha kell pénzt váltani, akkor azt tegyük meg előre.

Az utazás egyik legfontosabb kelléke azonban az utasbiztosítás. Pláne egy ilyen rövid utazás esetén elengedhetetlen, ahol a legkisebb probléma is ahhoz vezethet, hogy mondjuk lekéssük a hazafelé tartó repülőt.

Következő cikkünk: Evezés a szigetközben