Repülőjáratok

Ha európai utazásra adjuk a fejünket számos légitársaság közül válogathatunk, tökéletes kényelemmel és biztonsággal. Akár egy óra alatt is elérhetjük az úti célunkat, mely más jármű esetén nyolc-tíz óra is lehet. Nézzük, mely európai légitársaságok a legnépszerűbbek. 
 

repulojarat.jpeg


A kölni székhellyel rendelkező Lufthansa Európa legnagyobb légitársasága, mely több leányvállalattal gondoskodik utasai biztonságos utazásáról. Többek között a vállalat része a Eurowings, és a Swiss légitársaság is. A világ ötödik legnagyobb társasága a Finnair, melynek központi reptere Helsinkiben, a Vantaa repülőtér, repülőgépeik kiemelten biztonságosak és pontosak. Európán kívül pedig tizenöt ázsiai országba is eljuthatunk a járataival.

A KLM a legrégebbi eredeti néven működő légitársaság, 2004-ben ugyan egyesült az Air France társasággal, ennek ellenére mindkét cég a saját nevén működik azóta is. Együtt összesen 103 ország 243 célállomására indítanak járatokat. A KLM egyik célja, hogy idénre csökkentse 20%-kal az utasonkénti CO2-kibocsátást. Végül pedig a 2003-ban alakult Wizz Air, mely mára már több, mint 420 útvonalat kínál Európán belül és kívül. Alacsonyabb árkategóriájának köszönhetően igen közkedvelt a turisták körében.

Felszállás előtt fontos a megfelelő utasbiztosítás kiválasztása!

Következő cikkünk:
Repülő menetrend